Zorgen om afhaken zwerfafvalruimers

Margo Stolk (links), Cicilia Rijsdijk (midden) en Nicoline Blankenstein (rechts) ruimen zwerfafval op tijdens een wijkbezoek.

Door het nieuwe afvalbeleid kunnen zakken met zwerfafval niet meer kosteloos in een ondergrondse container worden gedeponeerd. Door de oplossing die het college hiervoor heeft bedacht haken inwoners die zwerfafval ruimen af. En dat is een slechte zaak!

Ons raadslid Nicoline Blankenstein vertelt: “Na het verzamelen van zwerfafval, moet op de zak met zwerfafval een rode sticker worden geplakt en op straat worden gezet. Daarna moet de zwerfafvalruimer bij de afvaldienst melden dat er een zak op straat staat. De afvaldienst moet dan voor die zak een auto uit Rhoon sturen om die zak op te halen. Tot die tijd staat de zak op straat en gebeurt het geregeld dat mensen er vuilniszakken bijplaatsen of dat de zak alweer door meeuwen is opengepikt en de hele straat vol ligt met afval.”

EVB wil dat het college zich meer inzet om alle inwoners die het dorp mooi en schoon houden beter te faciliteren. We hebben het college dan ook gevraagd om zwerfafvalruimers een speciale pas te verstrekken, zodat zij hun zakken met zwerfafval zelf in de ondergrondse containers kunnen deponeren.

Kijk hier naar onze schriftelijke vragen:

Schriftelijke-Vragen-EVB-Zwerfafvalbeleid

Share this: