Woningen voor Barendrechtse jongeren

Het tekort aan betaalbare woningen vormt nog steeds een grote uitdaging voor jongeren in Barendrecht die in ons dorp willen blijven wonen. En dit leidt onder jongeren tot bezorgdheid en onzekerheid.

Deze zorg kwam ook ter sprake tijdens de jongerenbijeenkomst die Echt voor Barendrecht (EVB) vlak voor de zomervakantie hield. Bij deze bijeenkomst bleek nog eens hoe het gebrek aan betaalbare woningen, jongeren hindert bij het maken van toekomstplannen. Voor EVB reden genoeg om onze inzet voor meer betaalbare woningen voor Barendrechters kracht bij te zetten!

Zo blijven we ons inzetten om Barendrechters, inclusief jongeren, maximaal voorrang te geven op sociale huurwoningen en nieuwe koopwoningen in Barendrecht. Door deze inzet konden recent de nieuwe woningen aan de Talmaweg met voorrang aan Barendrechters worden verhuurd. Wettelijk is het echter niet mogelijk om meer dan een kwart van de sociale huurwoningen in Barendrecht met voorrang aan Barendrechters toe te wijzen. Dat schiet dus niet op!

Daarom onderzoeken we op dit moment of het voordelen zou hebben om Barendrechtse sociale huurwoningen niet meer via Woonnet Rijnmond aan te bieden, zodat Barendrechters niet meer hoeven te concurreren met mensen uit Spijkenisse of Hoek van Holland voor een huurwoning in Barendrecht, maar op een eigen platform. Dit onderzoek moet uiteraard zorgvuldig gebeuren. We verwachten hier voor het einde van het jaar meer duidelijkheid over te hebben. Wordt dus vervolgd!

Share this: