Wijkbezoek in Meerwede: warm onthaal en prettige gesprekken

Er was afgelopen zaterdag veel te doen in Barendrecht en daarbuiten. Bovendien was het tropisch warm. Al met al niet de meest ideale omstandigheden om de wijk in te gaan.

Toch was Echt voor Barendrecht weer met een twintigtal enthousiaste leden paraat om dit keer het zuidoostelijk deel van de wijk Meerwede in te gaan. Een van de speerpunten van EVB is immers direct contact met inwoners en weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving.

Uiteraard waren er best veel inwoners niet thuis en stonden er ook een aantal in de startblokken om naar het strand te gaan – een kort gesprek kon er nog wel van af! – , toch was het wijkbezoek weer uiterst zinvol. De gebruikelijke thema’s, zoals onkruidbestrijding, verkeersveiligheid (brommers en fietsen op trottoirs), groenonderhoud en handhaving kwamen in ruime mate langs. Gelet op het warme weer scoorde de wens voor een buitenzwembad dit keer bijzonder hoog. Een veelgestelde vraag was daarnaast hoe het nu verder met ‘die windmolens’ moet langs de Oude Maas. Het houdt inwoners absoluut bezig. Duidelijk tot slot werd eveneens dat de Meerwedenaren absoluut niets moeten hebben van kliko’s in hun vaak fraaie voortuinen; de weerstand tegen dit coalitieplan is opmerkelijk groot. ‘

Ze komen er bij ons niet in’, aldus een strijdbare bewoner aan de Braassemmermeer.

Share this: