Weer voorrang voor Barendrechters op woningen

Twaalf nieuw te bouwen sociale huurwoningen in de Lekstraat zullen met voorrang aan Barendrechters worden toegewezen. Dat blijkt uit een reactie van het college van B&W op schriftelijke vragen van de fractie van Echt voor Barendrecht (EVB).

De twaalf nieuwe appartementen aan de Lekstraat die eind 2024 of begin 2025 worden opgeleverd komen op de plek van de eerder gesloopte maisonnettes en garages. De huurappartementen van 90m2 worden door Patrimonium via Woonnet Rijnmond aangeboden. Hoewel de huurprijs en de voorwaarden aan huurders (bijvoorbeeld de grootte van het gezin en de eisen voor het inkomen) nog niet bekend zijn, zullen deze twaalf appartementen in ieder geval met voorrang aan Barendrechters worden toegewezen. Dat blijkt uit de antwoorden op schriftelijke vragen van ons gemeenteraadslid Roeland Bol.

Roeland Bol: “Onze inzet is dat Barendrechters maximaal voorrang moeten krijgen op woningen in Barendrecht. Dat lukt gelukkig steeds beter. Vorig jaar gingen bijvoorbeeld nog twintig nieuwe eengezinswoningen aan de Talmaweg met voorrang naar Barendrechters toe. We zijn blij dat dit nu ook de inzet van ons college is voor de woningen aan de Lekstraat.”

Zie hieronder de volledige beantwoording van de schriftelijke vragen:

909826-Antwoordbrief-wethouder-Vermaat-over-schriftelijke-vragen-Voorrang-op-woningen-voor-Barendrechters

Share this: