Wat vindt u van de ontwikkelingen in de Zuidpolder?

Afbeelding van het landschapsplan van 24 oktober 2023

Grote delen van de Zuidpolder zijn nu nog ingericht als landbouwgrond en niet toegankelijk als natuur- en recreatiegebied. GKB Barendrecht heeft een plan bedacht om de Zuidpolder verder te ontwikkelen. Om dit te kunnen betalen is ook voorzien in woningbouw. Morgenavond praten we er over in de gemeenteraadscommissie Ruimte. Echt voor Barendrecht (EVB) vindt participatie erg belangrijk, daarom roepen we u op om hierover mee te praten!

GKB wil maximaal 4 hectare bebouwing realiseren om de ontwikkeling van 45 hectare nieuw natuur- en recreatiegebied te kunnen financieren. Het gaat om de bouw van maximaal 290 woonunits verdeeld in 30 gebouwen. Deze gebouwen krijgen de uitstraling van een landelijke schuur, verspreid over zes percelen aan de bestaande weg van de Achterzeedijk (nabij de begraafplaats).

Van deze woonunits krijgt 65% een maatschappelijke- of zorgfunctie (184 woonunits). De overige woonunits komen in verschillende prijsklassen. Van de 106 woonunits zal bijna 30 procent vallen in de categorie betaalbaar (tot €355.000), 34 procent in de categorie middelduur (€405.000) en 36% in de categorie duur.

Wanneer u morgenavond mee wil praten over dit plan, dient u zich voor 12.00 uur aan te melden bij de griffie van de gemeenteraad, via griffie@barendrecht.nl. Uiteraard kunt u ons ook later nog laten weten wat u van het plan vindt, u kunt uw mening geven door te mailen naar secretaris@echtvoorbarendrecht.nl

Share this: