Waar blijven de plannen voor een schoner binnenklimaat op onze scholen?

Foto: Marco Fileccia

Al sinds lange tijd zet Echt voor Barendrecht zich actief in voor een beter binnenklimaat op scholen. Ons raadslid Nicoline Blankenstein stelde deze week vragen over het uitblijven van het plan van aanpak met betrekking tot de verbetering van luchtkwaliteit in onze scholen. Meerdere Barendrechtse scholen kampen namelijk met een slechte luchtkwaliteit, zo is gebleken uit onderzoek. Dit vindt Echt voor Barendrecht zorgwekkend.

Een goede luchtkwaliteit in scholen zorgt er immers voor dat kinderen zich beter kunnen concentreren en beter kunnen leren. Zowel leerlingen als docenten zullen dan minder snel last hebben van o.a. hoofdpijn, vermoeidheid, luchtweginfecties en astma en hierdoor minder verzuimen. En ook het coronavirus zal met een goed binnenklimaat minder snel worden verspreidt.

Vorig jaar is een pilot uitgevoerd bij twee Barendrechtse basisscholen. Inmiddels is daar de luchtkwaliteit flink verbeterd en zijn de scholen tevreden met de aanpassingen. In april zou het plan van aanpak voor de resterende Barendrechtse scholen worden gepresenteerd aan de gemeenteraad. Dit is vooralsnog niet gebeurd.

Arie Slob, minister van Onderwijs, heeft dit jaar 360 miljoen beschikbaar gesteld om schoolbesturen en gemeenten te helpen met aanpassingen aan het ventilatiesysteem voor verbetering van de luchtkwaliteit. Dus Wethouder Luijendijk (CDA), waar is het wachten op!

Lees hier de gestelde schriftelijke vragen:

Vragen-EVB-Plan-van-Aanpak-Binnenklimaat-scholen

Share this: