Vragen over incidentele festiviteiten door de horeca op het Doormanplein

In Barendrecht is het horecagelegenheden toegestaan om 12 keer per jaar gebruik te maken van de mogelijkheid van het organiseren van een incidentele festiviteit. Tijdens zo’n festiviteit kan worden afgeweken van de geldende geluidsnormen. Bewoners van en rond het Doormanplein hebben bij onze fractie aangegeven dat zij geregeld overlast ervaren van deze incidentele festiviteiten. Zo vond er in december elke week zo’n festiviteit plaats.

EVB draagt de horeca in Barendrecht een warm hart toe. Zeker ook op het Doormanplein, dat is waarom wij het streven van de horeca om extra terrassen op het plein toe te laten, van harte steunen. Hier draait het echter om bijzondere feesten, een uitzondering binnen de reguliere vergunning, dan kan er ook extra geluid worden geproduceerd (en kan een café in feite een discotheek worden).

Vorig jaar december was er zelfs elke week een dergelijk feest. Hartstikke leuk voor bezoekers vanuit de hele regio, maar minder voor omwonenden. Ook voor bewoners moet het Doormanplein natuurlijk een plek zijn om fijn te verblijven. Reden voor ons raadslid Roeland Bol om hier eerst in januari mondeling en vandaag, naar aanleiding van een brief van de burgemeester, ook schriftelijke vragen over te stellen. Overigens staan collectieve festiviteiten zoals Koningsdag los van deze incidentele festiviteiten. Op dat soort feestdagen is er voor de horeca altijd al meer mogelijk!

Lees hieronder de vragen die door ons raadslid zijn gesteld:

Schriftelijke-vragen-EVB-over-incidentele-festiviteiten-horecagelegenheden-Doormanplein

Share this: