Vragen over horecagelegenheid Graaf van Portland

Foto: De Koedood, waarbij linksonder de horeca staat gepland

De zienswijze van de gemeente Barendrecht op het bestemmingsplan Buijtenland van Rhoon is door de gemeente Albrandswaard afgewezen. Dit is ook het geval bij de overgrote meerderheid van de 243 zienswijzen die door verschillende Barendrechters en maatschappelijke organisaties is ingestuurd. De ingestuurde zienswijzen gaan vooral over de horecagelegenheid Graaf van Portland, dat staat ingetekend bij de Koedood nabij de Carnisse Grienden.

Echt voor Barendrecht (EVB) heeft in navolging van onze gezamenlijke inzet op dit onderwerp, samen met GroenLinks (GL) schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld. We willen onder andere weten welke vervolgstappen de gemeente Barendrecht nog gaat zetten om de horeca in het gebied te voorkomen. Zo hebben we het college gevraagd of de gemeente ook zal inspreken bij de behandeling van het bestemmingsplan in de gemeenteraad van Albrandswaard op 23 januari aanstaande. Hopelijk doen veel bezwaarmakers dit op deze dag ook!

Omdat eerder overleg tussen de gemeentes Albrandswaard en Barendrecht niets heeft opgeleverd, willen wij bovendien dat het college de Barendrechtse bezwaren bij het bestemmingsplan bij de provincie Zuid-Holland onder de aandacht brengt.

Lees hier alle vragen die door onze raadsleden in samenwerking met GroenLinks zijn gesteld:

Schriftelijke-vragen-EVB-en-GL-over-afgewezen-zienswijze-Buijtenland-van-Rhoon

Share this: