Vragen over brandmelders in Barendrechtse woningen

Foto: Yosuke Ota

Onze gemeenteraadsleden Jonathan Vrijman en Hans Heiden van Echt voor Barendrecht (EVB) hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de aanwezigheid van brandmelders in woningen in Barendrecht.

Sinds 1 juli 2022 is in heel Nederland de aanwezigheid van een brandmelder in huis verplicht.
Ook in Barendrecht geldt deze verplichting, waarbij de verhuurders bij (sociale) huurwoningen verantwoordelijk zijn voor de plaatsing van brandmelders. Onze raadsleden willen weten of inmiddels ook alle verhuurders aan deze verplichting gehoor hebben gegeven. Gemeenteraadslid Jonathan Vrijman: “Iedere huurder heeft recht op een woning die aan brandveiligheidseisen voldoet. De gemeente kan de woningbouwverenigingen hier op aanspreken.” Jonathan Vrijman en Hans Heiden vragen ook of er een inschatting gemaakt kan worden van het aantal koopwoningen in Barendrecht dat nog niet aan deze verplichting voldoet.

Onlangs kwam naar buiten dat het college van B&W in samenwerking met de wijkbrandweervrouw actief werk maakt van informeren van inwoners over het brandveiliger maken van de woning. Daar is EVB blij mee. Gemeenteraadslid Hans Heiden: “We zijn ontzettend blij met de actieve aanpak van het college en de samenwerking met de wijkbrandweervrouw. Door de tips en informatie die inwoners krijgen, wordt Barendrecht weer een stukje veiliger.”

Lees hieronder welke vragen onze raadsleden hebben gesteld:

Schriftelijke-vragen-EVB-brandmelder-in-iedere-woning

Share this: