Vervolgvragen over kosten noodopvang asielzoekers Zuider Carnisserweg

Foto: Noodopvang Zuider Carnisseweg

Onze gemeenteraadsfractie heeft schriftelijke vervolgvragen gesteld over de kosten van de noodopvang voor asielzoekers aan de Zuider Carnisserweg. Onlangs ontstond ophef over de kosten, waarbij per persoon 52 euro per dag voor catering werd gerekend.

EVB heeft destijds aan waarnemend burgemeester Veldhuijzen gevraagd of de bewoners zelf kunnen koken en schoonmaken om kosten te besparen. De burgemeester beloofde hierover te praten met het COA en de Veiligheidsregio. EVB wil nu weten of er al afspraken zijn gemaakt en hoe deze worden nageleefd. Gemeenteraadslid Jonathan Vrijman: “De kosten voor de noodopvang zijn maatschappelijk niet uit te leggen. Terwijl veel inwoners met moeite rond kunnen komen, worden voor de noodopvang zeer hoge kosten gerekend. Hoewel de gemeente de kosten niet hoeft te vergoeden, blijft het gemeenschapsgeld.”

Daarnaast is geïnformeerd naar een update over de verkeersveiligheid van de Zuider Carnisserweg. De gemeente overweegt hier op aandringen van EVB verkeersremmende maatregelen, zoals het plaatsen van bloembakken. Lees hieronder de volledige vragen die door EVB zijn gesteld:

Schriftelijke-vragen-EVB-nadere-afspraken-noodopvang-asielzoekers

Share this: