Verslag EVB thema-avond jongerenhuisvesting

Donderdag 8 februari j.l. organiseerde EVB een themabijeenkomst jongerenhuisvesting. Gastheer was SPRING! Zuideinde 80, een locatie nabij het station, waar in rap tempo een kantoorgebouw wordt omgevormd tot microwoningen. 1 april 2018 wil men open.

De avond werd met ca. 50 bezoekers prima bezocht, onder hen veel jongeren, maar ook overige geïnteresseerde Barendrechters.
SPRING! Diende als inspirerend concept voor alternatieve woonvormen, waarvan EVB vindt, dat daar meer tijd en aandacht naar mag uitgaan, nu Barendrecht langzamerhand volgebouwd begint te raken.
Lijsttrekker Lennart van der Linden presenteerde de plannen van EVB voor de komende vier jaren. Wat hem betreft gaat bijvoorbeeld nieuwbouw op de Botter gepaard met doorstroom in de wijk, waardoor betaalbare huurwoningen voor jongeren beschikbaar komen.
Het realiseren van aantrekkelijke jongerenhuisvesting is geen gemakkelijke opgave. EVB wil in navolging van afgelopen jaar de komende periode verder experimenteren met creatieve oplossingen. Naast Zuideinde 80 ook in de rest van de stationsomgeving, aan de Talmaweg, de Gouwe, een combinatie bij de aanpak van Borgstede en tenslotte ook aandacht voor nieuwbouw: het nog eens goed onder de loep nemen van de resterende bouw in Vrouwenpolder / Lagewei, waar nog ruim 300 woningen gepland staan.
Na een presentatie over verschillende woonvormen en een aantal stellingen, gingen jongeren met elkaar in gesprek over hun wensen, over kansen, maar ook over kanttekeningen die men zag. De avond sloot af met een rondleiding van het in aanbouw zijnde pand.
Al met al een prima avond, waar EVB voldoende voeding gekregen heeft om met dit thema aan de slag te gaan. Niet door middel van goedkope verkiezingsretoriek, maar met een toegespitst programma en realistische aanpak in 2018-2022.
Alle aanwezigen worden bedankt voor hun bijdrage!