Kandidatenlijst 2018

De leden van Echt voor Barendrecht (EVB) hebben woensdagavond de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Maar liefst 50 Barendrechters staan erop. “Dat hadden er ook 70 kunnen zijn, maar dit is nou eenmaal het wettelijk maximum”, aldus trotse lijsttrekker Lennart van der Linden.

De lijst is een gebalanceerde mix tussen ervaren, onervaren, jong en oud en inwoners uit zowel oud Barendrecht als Carnisselande. Op plek 2 staat econome Miranda Mes-le Feber (45). Huidig wethouder, advocaat en partijoprichter Dirk Vermaat (66) staat op 3. Op plek 4 Nicoline Blankenstein-Van Heugten (38), voormalig stewardess en initiatiefneemster van wijkproject ‘de Hoftuin’ in haar wijk Vrouwenpolder. Op 5 wederom een vrouw: Margo Stolk (49), personeelsmanager bij de gemeente Nissewaard en oud-commissaris van het Inge de Bruijn zwembad. ICT business development manager Ruben van der Leer (35) staat op 6. Op plek 7 medeoprichter en huidig raadslid Dick Heijboer (62). Op plek 8 stedenbouwkundige Kevin van Bommel (28), tevens trainer en bestuurslid bij vereniging ZPB. Op 9 huidig partijvoorzitter en creatief ontwerper Els Schaap-Holsheimer (64). Op plek 10 Willem Booij (55), de oud-voorzitter van korfbalvereniging KV Vitesse. Op 11 staat raadslid en ondernemer Marcel Hazebroek (49) en op plaats 12 Cicilia Rijsdijk (57). Jongeling Jonathan Vrijman (22) staat op 13, Op 14 Richard Carlebur (28). Op plek 15 staat ondernemer en raadslid Huub van den Brule (62), op 16 de onlangs onderscheiden Barendrechter van het jaar Fred Bloot. Op 17 Jonathan Roos, op 18 Ramani Versluis, op 19 Gezina Mulderij en op plek 20 Cees Brussé.

In de top-50 verder een aantal bekende Barendrechters, waaronder actievoerder tegen windturbines Rob Nijssen, schrijver John Brosens, bijna oud-raadsleden Anita van Ewijk, Cerano Bakker, Joris Modderman en Marius van den Berge, oud-wethouder Simon Zuurbier, ondernemer Jos Huijgen en tenslotte als lijstduwer, EVB-medeoprichter en huidig fractievoorzitter Klaas Orsel.

Bestuur Echt voor Barendrecht.