Verbeter de luchtkwaliteit op onze scholen!

Foto: Marco Fileccia

Echt voor Barendrecht (EVB) heeft schriftelijke vragen gesteld over de mogelijkheid tot het verbeteren van luchtkwaliteit op scholen. Ons raadslid Nicoline Blankenstein wil dat het college van B&W onderzoekt of er speciale luchtfilters kunnen worden aangebracht om besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

Nicoline Blankenstein: “Al lange tijd zet EVB zich actief in voor een beter binnenklimaat op de Barendrechtse scholen. Zeker nu COVID-19 een grote rol speelt, is frisse lucht belangrijker dan ooit! Vorig jaar heeft de gemeente een pilot uitgevoerd bij twee Barendrechtse scholen en inmiddels is de luchtkwaliteit flink verbeterd. Maar er kampen in Barendrecht nog altijd een aantal scholen met een slecht binnenklimaat.”

In de gemeente Staphorst hebben basisscholen speciale luchtfilters in hun klaslokalen geplaatst, waarmee zogenoemde aerosolen uit de lucht gefilterd kunnen worden. Na aanschaf van deze apparaten zijn er weinig tot geen besmettingen meer op de scholen.

Op onze vragen of dit in Barendrecht ook kan, heeft het college van B&W inmiddels laten weten dat zij positief staat tegenover het verzoek tot aanschaf van dergelijke luchtfilters. Het college wil echter eerst een onderzoek naar de luchtfilters door de Technische Universiteit Eindhoven afwachten. Bij een positief resultaat overweegt het college een pilot binnen enkele scholen.

Share this: