Uitleg over ‘cowboypraktijken’ projectontwikkelaars

Echt voor Barendrecht (EVB) wil uitleg van het college van B&W over de extra kosten die projectontwikkelaars doorberekenen aan kopers van nieuwbouwwoningen in de wijk Lagewei.
Bij de twee woningbouwprojecten worden namelijk woningen aangeboden tegen een
v.o.n.- prijs zonder verwarmingsinstallatie, die door de koper apart via een leaseconstructie of tegen een eenmalig afkoopbedrag moet worden aangeschaft. Door deze constructie worden deze woningen veel duurder dan eerder met de gemeente is afgesproken.

Fractievoorzitter Miranda Mes: “Het is heel vreemd dat huizen worden aangeboden zonder verwarming, waardoor kopers wel gedwongen worden om extra kosten te maken, bovenop de prijs van de woning. Hierdoor worden deze woningen die eigenlijk goed betaalbaar zouden moeten zijn, veel minder betaalbaar voor veel mensen.”

EVB heeft onder andere vragen gesteld over de opvatting van het college B&W over deze constructie en de mogelijke acties die het college zal ondernemen om dit soort verkoopconstructies tegen te gaan. In haar vragen benadrukt Mes dat de gemeente ook een belangrijke taak heeft in de bescherming van inwoners tegen dergelijke constructies.

Miranda Mes: “Wij willen dat er in Barendrecht betaalbare woningen worden gebouwd voor Barendrechters. Deze projectontwikkelaars zouden dit volgens afspraak gaan doen, maar nu blijken deze woningen uiteindelijk voor de koper veel duurder te worden dan afgesproken en dat is onwenselijk. We roepen het college daarom op om maatregelen te nemen om dit soort cowboypraktijken, extra geld vragen voor standaardzaken die gewoon bij de bouw van een huis horen, onmiddellijk te stoppen.”

Bekijk hier de volledige vragen:

Schriftelijke-vragen-EVB-over-Koppelverkoop-nieuwbouwwoningen

Share this: