SUCCES! Barendrecht krijgt gratis GLASVEZELNETWERK!

YES! Barendrecht krijgt eindelijk een gratis glasvezelnetwerk, toegankelijk voor alle inwoners. Een lang gekoesterde wens van Echt voor Barendrecht gaat hiermee in vervulling. Woordvoerder Marcel Hazebroek (EVB): “Geweldig. In verkiezingstijd hebben we hier een speerpunt van gemaakt. En ook afgelopen jaar diende onze fractie een voorstel hiervoor in. Mooi dat het college van B&W dat nu uit heeft gevoerd!”

Hoewel het verzorgen van een glasvezelnetwerk een commerciële activiteit is, stelde EVB zich altijd op het standpunt dat de gemeente commerciële partijen moet verleiden om een glasvezelnetwerk aan te leggen in Barendrecht. Internet is immers niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het wordt zowel privé als zakelijk, maar ook in zorg en het onderwijs steeds belangrijker. Snel internet is bovendien een sleutel voor innovatie. Bedrijven, zeker startups, profiteren hiervan.

Afgelopen januari diende EVB samen met de VVD en de PvdA een voorstel in, waarin het college van B&W werd verzocht de inspanningen voor snel internet in Barendrecht te intensiveren. Dat voorstel werd aangenomen. Slechts D66 en CDA waren tegen.

Al op 11 november wordt door het Rotterdamse bedrijf L2Fiber gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Carnisselande, in de wijk Meerwede. Op donderdag 7 november maakt het college van B&W de details bekend, zoals hoe, waar en tegen wat voor voorwaarden Barendrechters snel internet in huis kunnen halen.

Echt voor Barendrecht is trots op het behaalde resultaat!

Share this: