Stop huur voor (sport-)verenigingen in coronatijd!

Nu het kabinet de coronamaatregelen wederom verlengd, wil Echt voor Barendrecht (EVB) dat de gemeente Barendrecht de huur kwijtscheldt van Barendrechtse (sport-)verenigingen. EVB dient daarvoor tijdens de aankomende raadsvergadering op 26 januari een voorstel in.

Net als veel ondernemers, worden ook Barendrechtse (sport)verenigingen hard geraakt door de coronacrisis. De kantines zijn verplicht gesloten, maar de vaste lasten lopen door. Het college van B&W in Barendrecht schold eerder de huur over de periode maart tot en met mei 2020 aan verenigingen kwijt, maar de ons omringende gemeentes waren veel ruimer in hun compensatie. Sinds november zitten we daarnaast in een nieuwe lockdown zitten, waarvan het eind nog niet in zicht is. Bij veel verenigingen staat het water nu echt tot aan de lippen.

Echt voor Barendrecht wil daarom actie van de gemeente. Ons raadslid Willem Booij dient daarom aankomende gemeenteraadsvergadering 26 januari een voorstel in, dat het college verzoekt om de huur voor verenigingen kwijt te schelden. EVB nodigt andere politieke partijen van harte uit ons voorstel te steunen. Dat zou een sterk signaal naar onze (sport-)verenigingen zijn, juist in deze tijd!

Motie-kwijtschelding-huur-voor-Barendrechtse-sportverenigingen-1

Share this: