Rotterdams afvalverwerkingsbedrijf mogelijk op grens met Barendrecht

Het Rotterdamse afvalverwerkingsbedrijf Van Leeuwen verplaatst mogelijk naar een industrieterrein aan de Pascalweg, op de grens met Barendrecht. Het bedrijf is op dit moment met de gemeente Rotterdam in overleg om het huidige terrein aan de Maashaven te verlaten. De werkzaamheden van het bedrijf zorgden op die plek regelmatig voor overlast bij omwonenden.

Het afvalverwerkingsbedrijf houdt zich onder andere bezig met het plasma-snijbranden van staal en het puinbreken van beton. Deze werkzaamheden kunnen voor veel geluids- en rookoverlast zorgen in de omgeving. Ons gemeenteraadslid Roeland Bol (EVB) heeft daarom schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld om hierover opheldering te krijgen.

Roeland Bol: “Naast regelmatige rookontwikkeling maken wij ons zorgen om brand. Bij diverse soortgelijke bedrijven in het land zijn de laatste maanden grote branden geweest. En ook bij dit bedrijf waren er in 2016 en 2019 forse branden, waarbij de rookontwikkeling zo groot was dat zelfs de Maastunnel langdurig werd afgesloten. Het is daarom opmerkelijk dat een dergelijk bedrijf door de gemeente Rotterdam richting de snelweg en ons dorp wordt verplaatst.” 

EVB hoopt dat het Barendrechtse college nog invloed kan uitoefenen om de herlocatie van het afvalverwerkingsbedrijf naar de Pascalweg te voorkomen. Inmiddels heeft ook de wijkraad Lombardijen een brandbrief aan het Rotterdamse college van B&W gestuurd. De verplaatsing van het bedrijf staat gepland voor eind 2023.

Bekijk hieronder de vragen die ons raadslid Roeland Bol heeft gesteld:

Schriftelijke-vragen-fractie-EVB-inzake-herlocatie-afvalverwerker-op-grens-Barendrecht

Share this: