RESERVEER NU! – Erop en Erover

Erop en erover - Hoe EVB Barendrecht veroverde

Het boek dat Jan Dijkgraaf schreef over Echt voor Barendrecht is vanaf nu te reserveren via https://www.brambbot.nl/product/erop-en-erover/ | Maar uiteraard is het boek voor leden óók verkrijgbaar tijdens de presentatie op het EVB-jubileumfeest van 10 juni.

Als in één Nederlandse gemeente de arrogantie van de traditionele politieke partijen de afgelopen tien jaar is afgestraft, is het in Barendrecht.

De lokale partij EVB verstoorde in 2014 de gezapige rust door met 9 zetels binnen te stormen in de gemeenteraad en kreeg in 2018 na vier jaar besturen met 14 zetels een ‘motie van goedkeuring’ van de bevolking. Toen de zes andere partijen EVB daarop buitensloten, voerde de partij vier jaar lang keihard oppositie tegen ‘het monsterverbond’. In 2022 gaven de kiezers EVB met 20 van de 29 zetels het definitieve mandaat om het goede voor Barendrecht te doen.

Bij het (pas) 10-jarig bestaan wordt met de twee partijleiders, mede-oprichter Dirk Vermaat en zijn opvolger Lennart van der Linden, teruggeblikt op de hoge pieken en diepe dalen die EVB tegenkwam. “Als er een boek komt, vertellen we ook álles”, zei Vermaat. Aldus geschiedde…

Schrijver Jan Dijkgraaf was onder meer hoofdredacteur van ‘Metro’, ‘Management Team’ en ‘HP/De Tijd’, is columnist op ‘Briefje van Jan’ en schreef ruim veertig managementboeken en biografieën. Zijn moeder komt van Barendrecht.

Erop en erover – Hoe EVB Barendrecht veroverde

Share this: