Direct maatregelen nodig op kruising Zuidersingel – Avenue Carnisse

Foto: Een van de fietspaden op de kruising van de Zuidersingel / Avenue Carnisse.

Echt voor Barendrecht (EVB) heeft het college van B&W gevraagd om snel iets te doen aan de onveilige situatie op de kruising Zuidersingel- Avenue Carnisse. Wij willen dat de gemeente direct in actie komt, omdat er bijna elke week verkeersongelukken op die kruising plaatsvinden.

Gemeenteraadslid Roeland Bol: “Het kruispunt is aan het begin van het jaar opnieuw ingericht om het veiliger te maken. Er zijn nu veel haaientanden en verkeersborden, maar door de vijf verkeersstromen die elkaar kruisen, is het nog steeds verwarrend voor bestuurders. Bovendien houden veel automobilisten zich niet aan de maximumsnelheid op de Zuidersingel, wat het risico op ongelukken vergroot.”

Sinds de heropening van het kruispunt aan het begin van het jaar, zijn er naar schatting al twintig verkeersongelukken geweest. Na aandacht van EVB tijdens de gemeenteraadsvergadering in juni, heeft het college beloofd om het kruispunt en de Zuidersingel te onderzoeken. Maar EVB wil dit onderzoek niet afwachten.

Roeland Bol: “Bij de meeste ongelukken is er gelukkig alleen blikschade, maar het is nu al geregeld voorgekomen dat er fietsers worden aangereden. Zo is dat afgelopen vrijdag nog gebeurd. En eerder werd er al een kind op de fiets aangereden. We vinden het risico op ernstige ongelukken op dit kruispunt nu zo groot, dat direct actie nodig is, bijvoorbeeld door de inzet van verkeersregelaars.

Share this: