“College, maak Barendrecht veiliger!”

Jonathan Vrijman met de Barendrechtse veiligheidskaart

Ons raadslid Jonathan Vrijman heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de gewelddadige incidenten die de laatste twee weken in Barendrecht hebben plaatsgevonden. Bij deze incidenten zijn opvallend vaak jongeren betrokken. Vrijman wil weten hoe dit kan en wil dat het college voortvarend aan de slag gaat om de veiligheid in Barendrecht te vergroten.

Raadslid Jonathan Vrijman: “De afgelopen twee weken hoorden wij onder andere over een poging tot overval door jongeren met een machete aan de Middeldijk, een vechtpartij waar een 15-jarige autistische jongen door een groep jongeren in elkaar werd geslagen en over een afpersing van een jongen die onder bedreiging van een groep jongeren geld moest pinnen op de Middenbaan. Allemaal incidenten met jongeren die bij elkaar nu toch wel sterk op een trend gaan lijken.”

In zijn schriftelijke vragen pleit Vrijman onder andere voor de inzet van meer politiecapaciteit in Barendrecht. Vrijman: “Vorig jaar heeft de gemeenteraad zich unaniem achter een voorstel van EVB geschaard om het college van B&W op te dragen om zich maximaal in te zetten voor de komst van een politiedistrictsbureau. We horen er echter niets meer over. Daarnaast kent Barendrecht al jaren te weinig wijkagenten. Ook hier missen wij de inzet van dit college.”

Lees hier de volledige vragen:

Schriftelijke-vragen-EVB-veiligheidsincidenten

Share this: