Orange The World 2020 van start!

Het is vandaag ‘Orange the world-day’, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Daarom kleurt vandaag het gemeentehuis ‘oranje’. Ons raadslid Cicilia Rijsdijk, dat vorig jaar het initiatief nam om aan deze dag ook in Barendrecht aandacht te geven, was vanmorgen aanwezig om samen met wethouder Reshma Roopram en de burgemeester de vlag met de tekst ‘Stop geweld tegen vrouwen’ te hijsen.

In meer dan 90 landen, waaronder Nederland, wordt vanaf 25 november voor 10 dagen campagne gevoerd tegen geweld tegen vrouwen. 25 november is de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Zonta Nederland is de initiatiefnemer in Nederland en brengt dit samen met de UN Women onder de aandacht. Cicilia Rijsdijk, raadslid van Echt van Barendrecht en lid van Zonta strijdt mee om de actie ‘stop geweld tegen vrouwen’ op de kaart te zetten.

Meer dan 40% van de vrouwen krijgt met geweld te maken, misschien bent u dat, uw zus, buurvrouw of vriendin dit zijn onacceptabele situaties. Maak het bespreekbaar en ga het gesprek niet uit de weg. Via 0800-2000 kunt u melding maken van geweld of via de website geweldtegenvrouwen.nl. Via de website orangetheworld.nl kunt u een petitie tekenen die de regering oproept om laagdrempelig melden mogelijk te maken, voor iedere vrouw en ieder soort geweld.

Share this: