Opladen elektrische auto’s moet makkelijker!

Foto: Ernest Ojeh

In Barendrecht hebben steeds meer inwoners een elektrische auto. De meeste inwoners zijn voor het opladen van deze auto afhankelijk van publieke oplaadpunten, maar hier komt binnenkort mogelijk verandering in. Echt voor Barendrecht (EVB) komt namelijk met een initiatiefvoorstel om het mogelijk te maken voor inwoners om hun elektrische auto op straat op te laden, met een eigen stekker.

Gemeenteraadslid René Schuurman: “Op dit moment groeit het aantal publieke oplaadpunten in Barendrecht niet snel genoeg om aan de toenemende vraag te voldoen. Door inwoners zonder eigen oprit toe te staan om met een verlengkabel hun elektrische auto op straat op te laden, wordt dit niet alleen voor hen makkelijker, maar wordt ook voorkomen dat steeds meer publieke parkeerplaatsen worden toegewezen voor het opladen van elektrische auto’s.” Wel willen we dat de gemeente, voordat het voorstel wordt uitgevoerd, goede regels opstelt om te zorgen dat de verlengkabels niet zorgen voor onveiligheid of verrommeling van de openbare ruimte.

Ons initiatiefvoorstel staat op 19 december in de gemeenteraadsvergadering op de agenda. We hopen dat het voorstel in het nieuwe jaar uitgevoerd kan worden.

Share this: