Onderzoek toegankelijkheid Barendrecht voor mindervaliden

Foto: Even uitrusten na de wandeling rond Carnisse Veste

Belangrijke voorzieningen in Barendrecht zoals het openbaar vervoer, de supermarkt of de huisarts zijn niet altijd goed bereikbaar voor ouderen en mindervaliden. Dat bleek uit de tour met mindervaliden die Echt voor Barendrecht (EVB) in 2018 maakten rond de Middenbaan en rond Carnisse Veste. Op zaterdag 13 mei gaan wij, samen met mindervaliden opnieuw op onderzoek uit om te zien of de toegankelijkheid voor deze groep mensen nu is verbeterd.

Gemeenteraadslid Els Schaap: “Met een stijging van het aantal 65-plussers, wordt de bereikbaarheid van voorzieningen voor ouderen en mindervaliden alleen maar belangrijker, toch lijkt hier nog niet altijd genoeg aandacht voor te bestaan. Zo bleek uit onze eerdere tour in 2018.”

Voor deze tour kreeg EVB hulp van veel ervaringsdeskundigen, mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, scootmobiel of rollator, maar ook van mensen die blind of bijna blind zijn. En we kwamen met een zwartboek waarin de grootste knelpunten waren opgenomen. Els Schaap: “We zijn benieuwd of de toenmalige knelpunten inmiddels helemaal zijn opgelost en of Barendrecht nu wel goed toegankelijk is voor mensen met een beperking, daarom gaan we opnieuw op pad.”

Bent u ervaringsdeskundige of kent u locaties die mindervaliden een doorn in het oog zijn?
Meld u dan aan om op 13 mei mee te lopen bij els@echtvoorbarendrecht.nl of geef een locatie aan ons door! De resultaten van het onderzoek worden later dit jaar aan het college van B&W aangeboden.

Share this: