Onderzoek naar snelheden op de Zuidersingel

Foto: Vrijwilligers en gemeenteraadsleden Roeland Bol (midden) en Kevin van Bommel (tweede links) met de rapportage over de snelheidsmetingen in 2021

Er komt een onderzoek naar de verkeersveiligheid op de Zuidersingel. Aanleiding voor dit onderzoek zijn de vele ongelukken die regelmatig op de Zuidersingel plaatsvinden. Gemeenteraadslid Roeland Bol vroeg hier tijdens de gemeenteraadsvergadering van 27 juni aandacht voor.

Gemeenteraadslid Roeland Bol: “Echt voor Barendrecht krijgt over geen enkele andere weg zo veel klachten over de snelheid als over de Zuidersingel. Eerder hebben wij de hoge snelheden ook zelf kunnen vaststellen door op deze weg verkeerssnelheden te meten. Toen bleek al dat bijna 60 procent van het verkeer te hard rijdt. En die snelheden zorgen ook voor ongelukken. Deze maand waren het er al drie.”

In de nacht op 4 juni vond op de kruising met de Zuidersingel en de Avenue Carnisse een aanrijding tussen een scooter en een auto plaats. De auto reed door. Op 8 juni in de middag was er op hetzelfde kruispunt een aanrijding tussen een auto en een meisje op de fiets. Volgens een getuige had de automobilist eerst bijna een man aangereden op het fietspad aan de overkant van de kruising, om daarna met hoge snelheid over de trambaan het meisje bij het volgende fietspad aan te rijden. Het meisje moest met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. En op 17 juni was er een aanrijding met een bezorgscooter en een auto op de kruising Zuidersingel met de Zoommeer.

Naar aanleiding van de vragen over deze ongelukken gaat de gemeente binnenkort snelheden op de Zuidersingel meten. Met de uitkomsten van deze metingen wordt bekeken of snelheidsremmende maatregelen nodig zijn. Wethouder Dirk Vermaat heeft daarnaast toegezegd rond oktober samen met bewoners een wijkschouw te doen om de verkeersveiligheid en de kwaliteit van de openbare ruimte in Meerwede te bekijken.

Share this: