Oliebollen voor Oekraïense vluchtelingen en jongeren uit de Zeeheldenbuurt

Foto: Alondra Mauricio / De Schakel

Onze gemeenteraadsleden brachten donderdag een bezoek aan de Zeeheldenbuurt. De woningen in de Trompstraat, de Ruyterstraat en de Piet Heinstraat worden gesloopt. Ze worden tijdelijk bewoond door een aantal Barendrechtse jongeren en Oekraïense vluchtelingen. Deze tijdelijke bewoners werden verrast met oliebollen.

Gemeenteraadslid Roeland Bol: “Met onze oliebollenactie hebben wij de Oekraïense bewoners van deze wijk een hart onder de riem willen steken. Nu de oorlog in Oekraïne voortduurt blijft de toekomst voor hen onzeker. Wij hebben met onze actie willen laten zien dat wij met hen meeleven en zij in Barendrecht welkom zijn.”

De raadsleden spraken ook met enkele Barendrechtse jongeren die op een andere manier in onzekerheid leven. Patrimonium heeft hen namelijk recent laten weten dat zij hun tijdelijke woning per april moeten verlaten, omdat de woning dan gesloopt gaat worden.

Roeland Bol: “Er zijn op dit moment weinig betaalbare alternatieve woningen voor deze jongeren binnen Barendrecht beschikbaar. Veel van deze jongeren hebben daarom geen andere mogelijkheid dan terug te keren naar hun ouderlijk huis of op zoek te gaan naar een woning buiten Barendrecht. Dat is een trieste constatering, die ons nog eens extra motiveert om ons volgend jaar in de gemeenteraad met volle energie in te zetten voor meer betaalbare woningen voor jongeren uit Barendrecht. Werk aan de winkel dus!”

Share this: