Maak van Doormanplein en Havenhoofd een terras!

Echt voor Barendrecht (EVB) wil dat de gemeente horecaondernemers tijdelijk gratis de ruimte geeft voor extra terrasruimte. Op onder meer het Doormanplein, Havenhoofd en de Middenbaan kan dat snel georganiseerd worden, maar EVB ziet ook op andere plekken mogelijkheden. Nu de Veiligheidsregio Rotterdam op maandag 18 mei groen licht heeft gegeven voor een verantwoorde terrasuitbreiding, wil EVB dat Barendrecht daar haast mee maakt. Veel horecazaken zijn vanwege de coronacrisis al ruim twee maanden dicht en dit heeft voor deze ondernemers grote gevolgen.

Raadslid Cicilia Rijsdijk: “Voor de leefbaarheid van ons dorp is het belangrijk dat ook onze horeca deze coronacrisis overleeft. Ik hoor in onze contacten met horecaondernemers dat het anderhalvemeter-principe eigenlijk de ziel van hun bedrijf aantast. Het is bijna niet te doen om met dat principe een restaurant of een café uit te baten. Dat vraagt van de horecaondernemers veel creativiteit waar de gemeente best bij kan helpen.”

EVB wil dat de gemeente horecaondernemers op het Doormanplein en op het Havenhoofd de mogelijkheid geeft om de terrassen zo veel mogelijk uit te breiden. Cicilia Rijsdijk: “Maak in deze zomermaanden het Doormanplein autovrij en laat horecaondernemers daar evenredig hun terrassen uitbreiden en ga met horecaondernemers op het Havenhoofd in gesprek hoe het plein eerlijk verdeeld kan worden.” Ook horecaondernemers op andere plekken zouden van EVB de mogelijkheid moeten krijgen om op een redelijke wijze enkele tafeltjes en stoeltjes buiten te zetten. EVB wil verder dat er tijdelijk soepel wordt omgegaan met opening- en sluitingstijden van horecazaken en zal hier in de gemeenteraad voorstellen voor doen.

Share this: