Maak cameratoezicht Doormanplein en Havenhoofd permanent!

Na incidenten en overlast de laatste maanden zijn er op het Havenhoofd en het Doormanplein tijdelijk mobiele camera’s geplaatst. Dat is niet voor het eerst. De afgelopen jaren werden er regelmatig mobiele camera’s ingezet. Ons raadslid Jonathan Vrijman (EVB) wil nu af van lapmiddelen en wil naar een permanente oplossing. Hij heeft vragen gesteld.

De tijdelijke maatregelen werden onlangs per brief aan de gemeenteraad bekend gemaakt. Naast camera’s worden door het college ook particuliere beveiligers ingezet. Ons raadslid Jonathan Vrijman wil weten wat dit de gemeente kost en hoe dit zich verhoudt tot permanent toezicht. Vrijman denkt dat deze ‘hotspots’ beter af zijn met permanent toezicht en vindt dat dat serieus moet worden overwogen.

In zijn schriftelijke vragen benadrukt ons raadslid Jonathan Vrijman ook het belang van een goede evaluatie. “Deze tijdelijke maatregelen moeten door de gemeente tijdig en grondig worden geëvalueerd. En daarbij moeten alle betrokkenen, ook horeca en omwonenden, worden betrokken. Zodat we samen kunnen werken aan structurele oplossingen”.

Lees hier de gestelde schriftelijke vragen:

Schriftelijke-vragen-EVB-inzake-camerabewaking-Doormanplein-en-Havenhoofd

Share this: