Laat Albert Heijn meebetalen aan nieuwe rotonde!

Aan de Ziedewij, vlak naast de toekomstige woonwijk De Stationstuinen, opent binnenkort een nieuw distributiecentrum van Albert Heijn. Om de reisbewegingen van de vermoedelijk honderden vrachtwagens en bestelbusjes die er per dag van en naar het distributiecentrum zullen rijden, goed te regelen is een nieuwe rotonde aan de Boezemweg nodig. Maar waarom moeten Barendrechters voor deze rotonde betalen?

Gemeenteraadslid Roeland Bol: “Een distributiecentrum van 35.000m2 op een plek waar velen liever huizen voor Barendrechters hadden gehad. 35.000m2, om even te vergelijken, zo groot als de hele Johan Cruijff Arena. Maar naar en van die plek, vlak naast de Stationstuinen, rijden straks geen vrolijke Barendrechters, maar wel veel vrachtwagens en bezorgbusjes. En dan is er voor dat bedrijf ook nog een rotonde nodig om het verkeer allemaal goed te regelen. Maar waarom moeten Barendrechters betalen voor een rotonde voor Albert Heijn? Onderdeel van een multinational, die vorig jaar maar liefst 2,5 miljard euro winst heeft gemaakt. En wat krijgen Barendrechters hier dan voor terug?”

Echt voor Barendrecht is van mening dat dit nieuwe distributiecentrum er daar helemaal niet had moeten én ook niet had hoeven komen. Als het vorige college wat meer bij de pinken was geweest. Helaas krijgen we nu al verschillende klachten over het gebouw, bijvoorbeeld over de blauwe verlichting. Wij hebben daarnaast zorgen over de afhandeling van het verkeer op de Gebroken Meeldijk en als straks ook de wijk De Stationstuinen is afgebouwd, over alle verkeersstromen in dat gebied.

Roeland Bol: “Dat er dan nu een nieuwe rotonde wordt aangelegd om de ontsluiting van dit distributiecentrum beter te regelen zal dan wel nodig zijn. Maar laten we dan vooral ook op de kleintjes letten en Albert Heijn vragen om hier ook een financiële bijdrage aan te leveren.”

Onze wethouders Dirk Vermaat en Lennart van der Linden gaan hier binnenkort met Albert Heijn het gesprek over aan. Ook gaan zij langs andere bedrijven, om af te spreken dat vrachtwagens zo veel mogelijk over de A15 rijden en niet via de Kilweg over de A29.

Share this: