Op donderdag 13 januari 2022 hebben onze leden de kandidatenlijst 2022-2026 vastgesteld. Op de lijst staan wederom 50 betrokken Barendrechters. Het maximale aantal. EVB gaat voor kwaliteit met een mix van kandidaten die op vele manieren een afspiegeling van Barendrecht zijn.

Lijsttrekker Lennart van der Linden is vol vertrouwen: “Een geweldige club mensen! We gaan met hen en onze leden nu volle bak campagne voeren en alles geven om ons ambitieuze programma de komende jaren te realiseren voor Barendrecht. Vanuit het gemeentehuis, maar vooral ook daarbuiten!”.

Bij de eerste twaalf staan zes vrouwen en zes mannen. De lijst is verder een mix van jong en oud. Met kandidaten uit vrijwel alle woonwijken. Veel ervaren raadsleden willen nog vier jaar door. Maar er zijn ook een aantal nieuwkomers. Op plek 2 staat huidige vicefractievoorzitter Miranda Mes. Op plek 3 Kevin van Bommel. Nicoline Blankenstein – van Heugten en Jonathan Vrijman completeren de top-5. Op plek 6 staat nieuwkomer Esther van Schaik. Op plekken 7, 8 en 9 de ervaren raadsleden Dick Heijboer, Els Schaap en Dirk Vermaat. Op plek 10 nieuwkomer en ondernemer Karin Örs.

Op de lijst van 50 prijken veel bekende namen. Waaronder bekenden uit de lokale sport, zoals Leon van der Wilk (TVB), Willem Booij (KV Vitesse), Jan Kooijman (BVV), Lindsey Faken (CAV Energie) en Sjoerd van Vilsteren (CBV Binnenland). En lokaal bekende ondernemers als Jos Huijgen en Khalid Kassrioui. Onze mede-oprichter van de partij, Klaas Orsel sluit de lijst van 50 af. De gehele kieslijst staat op onze verkiezingswebsite.