Inwoners van Barendrecht, verenig u!

Waarom de keuze voor dit onderwerp?
De fractie van EVB hecht veel waarde aan levendige wijken en betrokken inwoners in Barendrecht. We stimuleren dan ook dat bewoners zich organiseren, bijvoorbeeld in een bewonersvereniging. Dat is goed voor de sociale samenhang en biedt de kans om met de gemeente in overleg te gaan over het verbeteren van de woonomgeving.

In Ter Leede, een wijk die sinds enkele maanden officieel ‘klaar’ is, organiseerden een aantal bewoners samen met de gemeente een wijkfeest.

Wie heeft u gesproken?
EVB was present op het wijkfeest. Fractieleden Dick Heijboer en Joris Modderman (zelf wijkbewoner) spraken over diverse onderwerpen. Zoals de loopafstand tot de bushalte en het idee van een bewoner om alsnog een kleine buurtsuper te plannen in de wijk. Wat alle bewoners gemeen hebben, is tevredenheid. Het is hier prima wonen!

Wij spraken ook met Ramani Versluis. Zij organiseerde met ondersteuning van de gemeente dit wijkfeest. En kijkt er tevreden op terug, volgend jaar weer! Zelf groeide ze op aan de andere kant van de Middeldijk, in Buitenoord. Nu woont ze al jaren in Ter Leede.

Deze collegeperiode wordt actief ingezet op het betrekken van bewoners op onderwerpen die hen in de wijk bezighouden. Denk hierbij aan veiligheid, de buitenruimte en de in de wijk aanwezige (of ontbrekende) voorzieningen. EVB staat midden in de samenleving en  organiseert daarom zelf ook regelmatig bewonersavonden in Barendrecht, over actuele onderwerpen.
Hier bent u uiteraard van harte welkom om uw ideeën, klachten of tevredenheid met ons te delen.

Wat is het vervolg?
In Ter Leede was nog geen bewonersvereniging actief, maar die zal er na dit succesvolle wijkfeest wel snel komen. EVB vindt het belangrijk dat u zich laat horen over wat er leeft in de buurt of wijk en roept inwoners daartoe op: verenig u!

Ook in het nieuwe seizoen gaan we graag met u het gesprek aan. Bent u geïnteresseerd om onze bijeenkomsten bij te wonen, heeft u onderwerpen, of wilt u graag meer informatie? Via onze website www.echtvoorbarendrecht.nl en in de lokale media houden we u op de hoogte van onze activiteiten en politieke besluitvorming.

Voor nu, wensen wij u een prettige zomervakantie toe!

Fractie EVB
Dick Heijboer en Joris Modderman

Share this: