In De Boeg weten ze van wanten!

v.l.n.r.: Els, Govert, Jaap en Cees.

Op 3 juni is Echt voor Barendrecht op bezoek geweest bij de Boeg. Ons was verteld dat de recreatieruimte zo mooi opgeknapt was. En dat kan je wel zeggen! Onder leiding van Govert van den Berg, Jaap Baptist en Cees de Waard, heeft een groep vrijwilligers deze ruimte grondig aangepakt. De vloeren, gordijnen, muren, bar, bibliotheek, voorraadkasten, je kan het zo gek niet verzinnen of het is geverfd, vervangen of vernieuwd door het team. Maar ze zijn niet zomaar aan de slag gegaan. Het plan is ontworpen door een interieur-styliste (een bekende van Govert).

En het resultaat mag er zijn! Een frisse, moderne, gezellige ruimte met mooie nieuwe meubels, gordijnen en prachtige deuren naar de bibliotheek.

Volgens één van de heren die we spraken was dit allemaal niet gebeurd als Govert niet had doorgezet. Er werd al jaren over gesproken, maar nooit werd er ook echt iets gedaan. Hij is het gesprek aangegaan met Patrimonium en de VVE van de Boeg en heeft samen met de vrijwilligers ruim anderhalve maand hard gewerkt om tot dit schitterende resultaat te komen.

Govert is geen mens om stil te zitten en heeft het volgende project al op stapel staan: de buitenruimte. En ook Jaap en Cees willen graag verder. De gemeente moet ook haar steentje bijdragen en daar wil Echt voor Barendrecht graag een handje bij helpen. Mensen die zich zo inzetten voor de samenleving verdienen een steuntje in de rug!

Share this: