In beroep tegen komst horecagelegenheid Graaf van Portland

Foto: De Koedood

Samen met GroenLinks zullen wij tijdens de gemeenteraadsvergadering van aanstaande dinsdag 21 februari een voorstel (motie) indienen om in beroep te gaan bij de Raad van State. Het beroep betreft een besluit van de gemeente Albrandswaard op het bestemmingsplan Buijtenland van Rhoon. In dit bestemmingsplan is de horecavoorziening Graaf van Portland opgenomen.  

Het gemeentebestuur van Barendrecht verzet zich al sinds 2021 tegen de horecavoorziening. Deze is gepland in het stilte- en natuurgebied Carnisse Grienden. Maar ondanks collegiaal overleg tussen de colleges van B&W en een ingediende zienswijze uit Barendrecht, staat de horecavoorziening nog steeds, praktisch ongewijzigd in het bestemmingsplan opgenomen. Op 6 maart aanstaande zal de gemeenteraad van Albrandswaard het plan waarschijnlijk vaststellen.

Raadslid Roeland Bol: “Met dit voorstel roept de gemeenteraad van Barendrecht het college op om in beroep te gaan bij de Raad van State. Waarschijnlijk zal de horeca ook bij een beroepszaak niet geschrapt worden. Maar mogelijk wordt het wel qua oppervlakte ingeperkt. En dat is belangrijk, want de geplande horeca is op deze plek te groot.”

Share this: