Hittegolf? Afkoelen in Barendrecht!

Het is de laatste weken volop zomerweer in Nederland. Het kwik geeft regelmatig een temperatuur van minstens 25 graden aan. Temperaturen waarbij we verkoeling nodig hebben. Dat kan in de tuin, aan het strand, maar liever ook bij Barendrechtse recreatievoorzieningen. Hier in ons dorp hebben we echter nog te weinig van die plekken. Veel gezinnen en jongeren gaan bijvoorbeeld naar het Waal- en weidebad in Heerjansdam en de ‘surfbocht’ in ‘t Waaltje, of zwembaden de Fakkel en de Binnenmaas. Omdat er in Barendrecht weinig verkoelend recreatief aanbod is.

Dat moet anders. Daarom staan in ons verkiezingsprogramma concrete plannen om meer recreatievoorzieningen mogelijk te maken in Barendrecht. Zo hopen we nu echt een buitenbad bij het Inge de Bruijn-zwembad te kunnen realiseren. En ook het spectaculaire plan ‘Aquarendrecht’ zouden we graag verder uitwerken. Voor als u het gemist heeft: dit betreft het tunneldok langs de Oude Maas. Het terrein is van Rijkswaterstaat, maar wij zien kansen om dit gebied om te toveren tot een recreatieplek met onder meer een strandje, watersport, horeca en een klimjungle.

Ideeën genoeg, nu nog de uitvoering. Daar gaan we werk van maken. We hebben er veel vertrouwen in dat ons nieuwe college deze mooie plannen gaat realiseren. Zodat u straks maximaal kan genieten van zomerweer hier in Barendrecht!

Share this: