Heroverweging nodig voor scholenschuif CBS De Ark

Bron: Beleef Barendrecht

Echt voor Barendrecht (EVB) wil de volgordelijkheid van de carrousel van geplande schoolverhuizingen de komende jaren, de zogenaamde ‘scholenschuif’, heroverwegen in de gemeenteraad. EVB wil daarmee gehoor geven aan het signaal van betrokkenen van CBS de Ark die hierover een petitie zijn gestart. EVB heeft een debat aangevraagd over de kwestie.

De scholenschuif is een uitvloeisel van grootschalige besluitvorming vorig jaar in de gemeenteraad, naar aanleiding van renovatieplannen voor het oude pand van Edudelta aan de Dierensteinweg. Nu de uitwerking van de scholenschuif verder vorm krijgt, beginnen betrokkenen zich te roeren.

Ons raadslid Nicoline-Blankenstein begrijpt de betrokkenen: “Met de petitie en argumenten geven de betrokkenen van CBS de Ark een sterk signaal af. Ze wijzen op de hoge kosten en ongunstige volgorde van zaken en geven alternatieven. Maar CBS De Ark is niet de enige belanghebbende school. Ook het gebouw van OBS De Tweemaster is in verouderde staat. En ook deze school heeft snel recht op een toekomstbestendige accommodatie. Het is van belang dat we de argumenten hieromtrent nog eens goed met elkaar afwegen. Daarover willen we met de gemeenteraad in discussie. De belanghebbenden nodigen we dan uit om te komen inspreken. Zoals dat hoort in de lokale democratie”.

EVB verwacht dat de discussie over de scholenschuif al in februari kan worden gevoerd.

Share this: