GROEN MOET JE DOEN!

Waarom de keuze voor dit onderwerp?

Hevige regenbuien leiden periodiek tot wateroverlast in Barendrecht. De gemeente en het waterschap zijn verantwoordelijk voor de opvang en verwerking van water in de openbare ruimte. Maar volgens EVB-raadsleden Dick Heijboer en Anita van Ewijk kunnen inwoners zelf prima een steentje bijdragen aan het verminderen van wateroverlast. Bijvoorbeeld door onze tuinen te vergroenen en/of bijvoorbeeld door een regenton te plaatsen. Groene tuinen kunnen meer regenwater absorberen en het riool wordt door een regenton ontlast qua afvoer.

Wie heeft u gesproken?

Anita van Ewijk startte op de digitale straat (facebook) een “groen moet je doen!” actie. Ze vroeg inwoners hoe zij omgaan met het afvoeren van hemelwater en daagde vrienden uit tot het plaatsen van een foto van hun (bij voorkeur groene) tuin. Er werd positief gereageerd. Door een aantal inwoners inclusief foto’s met mooie en aansprekende voorbeelden.

Waar heeft u de overige informatie vandaan gehaald?

Een fietstochtje door Barendrecht leert, dat er veel verschillen zijn in tuinen én wijken. Van zeer groen tot behoorlijk versteend. Zo kwamen we regelmatig flink versteende tuinen tegen, maar ook oases van groen. Gelukkig leven we in een vrij land. Uiteindelijk bepaalt iedere Barendrechter zelf wat hij wil. En beslist de gemeente over de inrichting van de openbare ruimte. Daar wordt voortgang geboekt. EVB steunde bijvoorbeeld het voorstel om een extra waterpartij aan te leggen bij nieuwbouw op de oude Rabobank locatie.

links zo niet en rechts natuurlijk Echt wel!

Wat is het vervolg?

Wij moedigen onze wethouder openbare ruimte aan om nieuwe ontwikkelingen, zoals waterdoorlatend gesteente bij de aanleg van parkeerplaatsen, nauwlettend te volgen. EVB probeert verder mensen te enthousiasmeren om hun tuinen te vergroenen. We loven graag een prijs uit voor de bezitter van de groenste tuin van Barendrecht. (een fraaie regenton) Inzendingen kunnen via https://www.echtvoorbarendrecht.nl/contact/.

EVB vindt het verder belangrijk om inwoners te betrekken bij de vergroening in hun woonwijk. Recentelijk werkte de gemeente samen met wijkvereniging Smitshoek. Men zocht samen een aantal nieuwe bomen uit en die werden recentelijk geplant. Groen, vindt EVB, moet je samen doen!

Fractie Echt voor Barendrecht

12 januari 2017

EVB: dé lokale en betrouwbare politieke partij van Barendrecht

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.