Goed bezocht energiesymposium

Op zaterdag 15 juni hield Echt voor Barendrecht samen met bewonersvereniging Buitenoord een energiesymposium in CultuurLocaal De Baerne. Het energiesymposium werd goed bezocht.

Dagvoorzitter en journalist Marco Visscher vertelde over de redenen voor de energietransitie. Kees Pieters van het Democratisch Energie Initiatief liet met een cijfermatige onderbouwing zien welke maatregelen nu wel bijdragen aan een CO2-reductie, en welke niet. Lennard Seriese van Stedin liet zien voor welke opgave de netwerkbeheerder staat en Jan Groenhof van Van Mierlo Bouw gaf heel praktische tips over welke maatregelen bewoners met hun huizen kunnen nemen om zo veel mogelijk energie te besparen en het comfort in huis te verbeteren. Tijdens de pauze werd door vele bewoners van de gelegenheid gebruik gemaakt om vragen aan de sprekers te stellen. Terwijl de Barendrechtse nederpop- en kleinkunstformatie Van Bezemwijk het geheel muzikaal opluisterde werden er bijzonder geanimeerde gesprekken gevoerd. Er waren ook folders van Steenbreek en de Woonwijzerwinkel met tips om woningen te verduurzamen.

Om 13 uur werd het symposium afgesloten. Echt voor Barendrecht en de bewonersvereniging Buitenoord kijken terug op een geslaagde ochtend. Raadslid Miranda Mes: “Met dit symposium wilden we bewoners informeren over de achtergrond van de energietransitie, hun vragen beantwoorden en informatie ophalen over hoe de bewoners van Barendrecht aankijken tegen het verduurzamen van hun woningen en de mogelijkheden van opwekking van duurzame energie. Als lokale politieke partij vertegenwoordigen wij immers hun mening in de gemeenteraad. Daarom vinden wij het belangrijk om over een onderwerp met zoveel impact voor de bewoners in gesprek te gaan. Wij kijken er daarom naar uit volgend jaar weer een dan passend evenement te organiseren.”

Fotografie: Cees Bakker

Share this: