Geen speculanten op onze woningmarkt!

Foto: Tierra Mallorca

In navolging van Rotterdam moet ook Barendrecht de strijd aanbinden met speculanten op de lokale woningmarkt. Echt voor Barendrecht (EVB) stelt voor om opkoopbescherming voor te bereiden. Dat moet Barendrechters meer kans geven op een koopwoning.

Raadslid Miranda Mes (EVB): “In Barendrecht staan nog amper 100 woningen te koop. Onder de 3 ton zijn ze zelfs op één hand te tellen. Massale belangstelling en tegen elkaar opbieden is standaard. Wij willen niet dat Barendrechters die een woning zoeken moeten opboksen tegen beleggers op zoek zijn naar een lucratief rendement. Daar willen we van af. Zeker nu Rotterdam maatregelen aankondigt. Als wij hier treuzelen, wijken beleggers mogelijk snel uit naar Barendrecht.”

Nieuwe wetgeving geeft gemeenteraden binnenkort de mogelijkheid om in bepaalde gebieden een beleggingsverbod in te stellen. Mes vindt dat het college daar snel mee aan de slag moet. Zij dient daarom tijdens de raadsvergadering van 6 juli een motie in die het college opdracht geeft om een lokaal beleggingsverbod zo snel mogelijk voor te bereiden.

Update: Tijdens de raadsvergadering van 6 juli is ons voorstel aangenomen.

Share this: