Geen nieuwe wethouders tot verkiezingen

Echt voor Barendrecht wil geen nieuwe wethouder meer benoemen tot na de verkiezingen.
Dat is actueel nu wethouder Roopram wil stoppen. Om landelijk voorzitter van de PvdA te worden. Wij stellen voor haar taken te verdelen over de vijf resterende wethouders.

De taken van Roopram worden nu al waargenomen door collega’s. Zo behandelde wethouder Bults (D66) recent een voorstel complexe jeugdzorg. Roopram liet zich in een vergadering vervangen, omdat ze campagne voerde voor de PvdA.

Onze fractievoorzitter Lennart van der Linden: “De huidige 6 wethouders kosten Barendrecht al snel
€ 12.500 per wethouder per maand. Nu Roopram wenst te vertrekken per 2 oktober, willen we geen vervanger benoemen. Dat scheelt inwerktijd en veel geld.”

Van der Linden wijst er op dat de periode voor de verkiezingen beleidsarm is. En rekent voor dat met dit voorstel ook wachtgeld wordt vermeden. Wethouders die meer dan 3 maanden in functie zijn, krijgen recht op 2 jaar wachtgelduitkering op kosten van Barendrecht. De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn over 6 maanden.  

Update

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 21 september 2021 kreeg ons voorstel geen steun. Alle raadsleden van de coalitiepartijen stemden tegen.

Share this: