Geef hondenbezitters waar voor hun geld!

Foto: De Schakel/ Arco van der Lee

Op Dierendag werd op verzoek van EVB in de raadscommissie Ruimte gesproken over het hondenbeleid. De avond werd druk bezocht door verschillende hondenbezitters.

Namens EVB voerde gemeenteraadslid Roeland Bol het woord. Hij stelde eerder twee keer schriftelijke vragen over het hondenbeleid. Daaruit concludeerde hij dat de hondenbelasting de afgelopen drie jaar niet volledig naar het hondenbeleid is gegaan. Terwijl dit wel zo op de website van de gemeente staat aangegeven.

Roeland Bol: “Wat EVB betreft moeten de opbrengsten en de uitgaven voor het hondenbeleid in balans zijn. Met andere woorden, het geld dat hondenbezitters samen aan de gemeente betalen, zo’n drie ton per jaar, moet ook echt aan dit hondenbeleid worden uitgegeven.” Onze fractie heeft de wethouder gevraagd om alle wensen en problemen die hondenbezitters tijdens en in aanloop naar de vergadering naar voren hebben gebracht, zo snel mogelijk op te pakken. De wethouder heeft dit tijdens de vergadering toegezegd. De vergadering is hier terug te kijken.

Share this: