Fred Bloot, Barendrechter van het jaar 2017

EVB’er Fred Bloot werd vrijdagavond 29 december in het zonnetje gezet in Het Kruispunt bij Exxact Barendrecht. Hij vernam daar namelijk dat hij – als boegbeeld van BOBO – uit de drie genomineerden was gekozen tot Barendrechter van het jaar 2017.

Zoals bekend is Fred voorzitter van BOBO, de Bewonersvereniging park Buitenoord en Omgeving. Deze vereniging besloot het fietstunneltje in Park Buitenoord op te knappen. Zij werkte samen met een aantal partners: leerlingen van het Dalton College, Humanitas, de gemeente en Kunst Creatief. Er werden kleurige beschilderde panelen gemaakt die in de tunnel werden geplaatst. De titel Barendrechter van het jaar 2017 is daarom een blijk van waardering voor dit mooie project aan de Groene Rede. Het is tevens bedoeld om de makers een hart onder de riem te steken en hen aan te moedigen om zich in te blijven zetten voor hun leefomgeving. Overigens werd begin november het kunstwerk vernield en nota bene tijdens de jaarwisseling nogmaals…

Fred was erg blij met de oorkonde die hij namens de bewonersvereniging ontving. Over de vernieling zei hij het volgende: ,,Ik ben kapitein geweest. En de ratten verlaten altijd een zinkend schip, maar een kapitein nooit.” Na de hernieuwde molestatie van de panelen tijdens oud en nieuw, mag worden vastgesteld dat het schip nog nauwelijks water maakt en de ratten nog volop averij veroorzaken…. Werk aan de winkel dus voor de kapitein en zijn bemanning. In elk geval langs deze weg ook felicitaties namens de geel-zwarte familie.

Piet van der Linden, bestuur

Share this: