Lennart van der Linden
Fractievoorzitter

Lennart (1983) is fractievoorzitter van EVB. Hij is 12 jaar werkzaam geweest in de accountancy en het internationale bedrijfsleven, voordat hij in 2014 namens EVB wethouder werd in Barendrecht. Hij was in 2014-2018 verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën, bedrijfsvoering, sociale zaken en sport. Lennart is inmiddels zelfstandig ondernemer en houdt zich bezig met vastgoedtransformatie. Hij geeft daarnaast in het hele land debat- en spreekvaardigheidstrainingen. Lennart is geboren en getogen in Buitenoord en woont inmiddels met veel plezier het Havenkwartier in Carnisselande.

Als fractievoorzitter geeft Lennart leiding aan een team van uitstekende raadsleden en voert hij in de gemeenteraad het woord over politiek gevoelige onderwerpen en op grote onderwerpen zoals de begroting. Naast de begroting, kunnen in de commissie P&C de andere financiële rapportages op Lennarts belangstelling rekenen. In de gemeente Barendrecht gaat per jaar ca. € 100 miljoen om. Dat is veel geld en daar besteden we dan ook veel aandacht aan. Lennart heeft een hekel aan de verspilling van gemeenschapsgeld. Of iets geldverspilling is, is overigens een mening. Lennart houdt nauwgezet een overzichtje bij van wat hij namens EVB geldverspilling vindt. Je kunt dat lijstje, inclusief toelichting, vinden op www.echtvoorbarendrecht.nl/verspillingsmeter

Miranda Mes – le Feber
Vice-fractievoorzitter

Miranda is financieel manager bij een beheermaatschappij en vrijwilliger bij Homestart (dit is een wereldwijd programma voor opvoed- en gezinsondersteuning). Miranda woont in de Oranjewijk.

Dick Heijboer
Fractiesecretaris

Dick (1955) is medeoprichter van EVB en op dit moment kantoorinrichter “in ruste”. Hij is geboren en getogen in Barendrecht. Hij is sinds 2014 raadslid met de commissie Planning & Control onder zijn hoede. In de raadsperiode 2014-2018 was hij vice-voorzitter en inmiddels is hij fractiesecretaris. Daarnaast is Dick voorzitter van de commissie Samenleving in de gemeenteraad. Dick zet zich in als schuldhulpmaatje en woont in de wijk Paddewei.

Dirk Vermaat
Raadslid

Dirk is advocaat-ondernemer en in de periode 2014-2018 wethouder voor EVB geweest. Hierbij was hij o.a. portefeuillehouder voor de onderwerpen economische zaken, openbare werken, wonen, meedoen en cultuur. Hij woont in de wijk Dorpzicht.

Nicoline Blankenstein-van Heugten
Raadslid

Nicoline is voormalig stewardess en initiatiefneemster van De Hoftuin. Zij is actief binnen diverse sociale werkvelden (o.a. wijkoverleg en werkgroep Meedoen in Barendrecht). Nicoline woont in de wijk Vrouwenpolder.

Margo Stolk
Raadslid

Margo (1967) is afdelingshoofd P&O bij de gemeente Nissewaard en vrijwilliger bij vv Smitshoek. Ze woont in de wijk Meerwede.

Margo was tot april 2009 teamcoördinator Financiën bij de gemeente Barendrecht. Vanuit die hoedanigheid heeft zij een kijkje in de keuken gehad en kan zij nu in een andere rol sturing geven en controle uitvoeren. Voor EVB neemt zij deel in de commissie Planning & Control. Margot vindt EVB een mooie, diverse partij waar ze zich thuis voelt: "Scherp op de inhoud en knopen durven doorhakken. Met onze fractie kunnen we dat steentje bijdragen!”.

Naast haar werk en de gemeenteraad is Margo moeder van 3 kinderen, allen opgegroeid in Barendrecht. Ook is Margo mantelzorger voor haar ouders. Zij vindt het belangrijk om in diverse maatschappelijke rollen een steentje bij te dragen. "Een betere wereld begint bij jezelf" en "Doe gewoon dan doe je gek genoeg" zijn uitspraken die goed bij Margo passen.

Ruben van der Leer
Raadslid

Ruben (1982) is business development manager in de ICT-branche. Hij gaat -en staat- binnen EVB voor veiligheid en kwaliteit in de buitenruimte. Ruben is opgegroeid in de wijk Paddewei en woont sinds 2015 in de wijk Centrum-Oost.

Kevin van Bommel
Raadslid

Kevin (1989) is accountmanager Parkeren en Verkeer bij de gemeente Zwijndrecht. Kevin is opgegroeid in Zwijndrecht en woont nu 6 jaar in Barendrecht, eerst in Carnisselande, nu in Nieuweland. De afgelopen 7 jaar is hij secretaris geweest bij Zwem- en Poloclub Barendrecht en in oktober 2018 benoemd tot Lid van Verdienste. Op dit moment is Kevin nog steeds vrijwilliger als trainer/coach en scheidsrechter zet hij zich in voor de vereniging.

Hij zit in de Commissie Ruimte en is woordvoerder op de portefeuilles: ruimtelijke ontwikkeling, beheer openbare ruimte en openbaar vervoer. Daarnaast heeft Kevin zitting namens de gemeenteraad van Barendrecht in de Adviescommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Els Schaap-Holsheimer
Raadslid

Els is ondernemer met eigen reclamebureau. In de raadsperiode 2014-2018 was zij voorzitter van EVB.  Ook is zij bestuurslid bij bewonersvereniging BOBO. Els woont in de wijk Buitenoord.

Willem Booij
Raadslid

Willem (1962) heeft jaren gewerkt als facilitair manager binnen de non-profit sector (thuiszorg). Ook is hij manager binnen de retailsector (Ahold) geweest en projectmanager binnen de retail-  en non-profit sector (Ahold, ChangeKitchen). Maatschappelijk heeft Willem jaren vrijwilligers werk uitgeoefend bij Korfbal Vereniging Vitesse waarvan 13 jaar als voorzitter van het bestuur.

Momenteel werkt Willem in de wijnimport branche bij Residence Wijnen. Willem is geboren aan de Noldijk, heeft 26 jaar lang in de oude dorpskern gewoond  en momenteel woont hij in de wijk Binnenland. Willem omschrijft zichzelf als een opbouwer, verbinder en organisator gericht op resultaat.

Hij ervaart EVB als een energieke, gepassioneerde, deskundige en open club. In de commissie samenleving houdt hij zich o.a. bezig met minima beleid, WMO, sport, jeugdzorg. Zijn rol als commissievoorzitter vind hij erg leuk en geeft hem veel energie.

Willem werkt en denkt oplossingsgericht. Daarbij gaan passie en daadkracht bij hem hand in hand om zichzelf in te zetten voor Barendrecht en het welzijn van bewoners in Barendrecht.

Marcel Hazebroek
Raadslid

Marcel (1968) woont sinds 1993 in Barendrecht. Hij heeft eerst in Binnenland gewoond en woont nu in Carnisselande in de wijk Meerwede. Marcel is vier jaar raadslid geweest in de VVD-fractie (2006-2010) maar kon zich niet meer verenigen met de lokale interne twisten en landelijke standpunten en wilde stoppen met de politieke activiteiten. Toen EVB werd opgestart is hij direct actief betrokken geraakt en in 2016 raadslid geworden voor de EVB.

Marcel heeft meer dan 20 jaar ervaring in de (petro)chemie opgedaan en is in 2014 samen met een zakenpartner een eigen uitzendbureau begonnen. Daarnaast verhuurt Marcel zich voor interim management opdrachten en wordt op dit moment ingezet als operationeel manager bij de NS.

Vanaf de start is hij actief in de commissie Ruimte en maakt zich sterk voor veilig verkeer in Barendrecht. De openstelling van de bussluis onder de A29 in de vorige collegeperiode vind Marcel een goed voorbeeld van hoe we blijven investeren om Barendrecht beter en efficiënter te maken.

Cicilia Rijsdijk
Raadslid

Cicilia (1960) is financial manager, trainer/ coach persoonlijke ontwikkeling (etiquette en kleur), vrijwilliger (o.a. taalcoach, mantelzorger) en commissielid van de nominating en classificatie commissie.  Ze woont in de wijk Nieuweland. Cicilia zit in de commissie planning en control en is woordvoerder voor de verbonden partijen MRDH en NRIJ op financieel gebied. Daarnaast is zij woordvoerder voor economische zaken (EZ) en aanspreekpunt voor ondernemers. Ook is Cicilia lid van en kandidaat voor Waterschapspartij Hollandse Delta.

Jonathan Vrijman
Raadslid

Jonathan (1995) is adviseur Veiligheid en Milieu bij BMD Advies Rijndelta in Barendrecht en vrijwilliger bij een evangelisch kerkgenootschap als leider bij de tieners. Hij is geboren en getogen in Barendrecht en woont in de wijk Nieuweland. Hij zit in de Commissie Samenleving en is woordvoerder op de portefeuilles Veiligheid, Vluchtelingen/Integratie en Recreatie. Verder ondersteunt hij de desbetreffende woordvoerders op het gebied van sport en jeugd. Jonathan heeft een grote passie voor voetbal en speelt zelf bij ZVV Pelikaan in Zwijndrecht. Ook houdt hij van reizen en van auto’s.

Richard Carlebur
Raadslid

Richard is student filosofie en werkzaam geweest in de ouderen- en revalidatiezorg. Hij is geboren in Rotterdam, maar woont inmiddels al 18 jaar in de Oranjewijk. Richard zit in de commissie samenleving en is woordvoerder volksgezondheid, participatiewet en subsidies. Verder ondersteunt hij de desbetreffende woordvoerders op het gebied van WMO, ouderenzorg, welzijn en minimabeleid. Naast zijn activiteiten voor EVB en zijn studie heeft hij een vrijwilligersfunctie bij Rode Kruis Rotterdam e.o.

Richard staat voor bezielde politiek waarin Barendrechters en politici middels een sociaal contract samenwerken aan een gemeente waarin mensen, organisaties en voorzieningen tot bloei kunnen komen. Dit doet hij onder het motto: de Bildung aan de macht.

Naast de al genoemde beleidsonderwerpen heeft Richard aanvullende politieke aandachtspunten:

  • goed bestuur dat bereid is tot wezenlijke interactie met het maatschappelijke middenveld;
  • een verantwoorde en betrokken werking van de democratie op basis van diens ontwikkelingsgeschiedenis;
  • de interne huishouding van onze democratie als toetssteen voor het functioneren van politici;
  • een samenleving die gekenmerkt wordt door wederkerige tolerantie, meerstemmige dialoog van vrije gedachten en het vrije woord, hartelijkheid en saamhorigheid van en tussen verschillende individuen en gemeenschappen