Miranda Mes – le Feber
Fractievoorzitter

Miranda heeft een financieel economische achtergrond en is sinds 2018 raadslid en vice-fractievoorzitter. Deze periode heeft zij namens EVB o.a. het inhoudelijk debat over het onlogische afvalbeleid en de energietransitie gevoerd. De komende periode wil Miranda zich hard maken voor betaalbaar wonen en een verbetering van het afvalbeleid, samen met de inwoners van Barendrecht . Miranda is vrijwilliger bij Homestart in Barendrecht, moeder van 3 studerende zoons en woont in de Oranjewijk.

Kevin van Bommel
Vice-fractievoorzitter

Kevin is beleidsadviseur Mobiliteit en Havens bij de gemeente Zwijndrecht. Kevin is opgegroeid in Zwijndrecht en woont nu al geruime tijd in Barendrecht, eerst in Carnisselande, nu in Nieuweland. De afgelopen jaren is hij secretaris geweest bij Zwem- en Poloclub Barendrecht. Op dit moment is Kevin nog steeds vrijwilliger als trainer/coach en scheidsrechter. Kevin zit sinds 2018 voor EVB in de gemeenteraad.

Nicoline Blankenstein-van Heugten
Raadslid

Nicoline is een geboren en getogen Barendrechtse en woonachtig in de wijk Vrouwenpolder. Nicoline is als stewardess de wereld overgevlogen en was in 2015 initiatiefneemster van De Hoftuin. Een groene speel-, leer- en ontmoetingsplek in haar woonwijk. Sinds 2018 is zij raadslid voor Echt voor Barendrecht. Zij vervult deze taak met veel enthousiasme, positiviteit en gedrevenheid. Nicoline zet zich in voor een mooi en groener Barendrecht en wil samen met inwoners en organisaties Barendrecht graag mooi houden, maar ook mooier maken.

Jonathan Vrijman
Raadslid

Jonathan is adviseur Veiligheid en Milieu bij BMD Advies in Barendrecht en vrijwilliger bij een evangelisch kerkgenootschap als leider bij de tieners. Hij is geboren en getogen in Barendrecht en woont in de wijk Nieuweland. Jonathan is veiligheidskundige en zet zich in voor een veiliger Barendrecht. Hij staat voor een betrouwbare overheid en een luisterend oor voor inwoners. Jonathan heeft een grote passie voor voetbal en speelt zelf bij ASWH in Hendrik Ido Ambacht. Ook houdt hij van reizen en van auto's.

Esther Van Vilsteren- Van Schaik
Raadslid

Esther is geboren en opgegroeid in Rotterdam en woont vanwege de liefde sinds een halfjaar in Barendrecht – in de wijk Nieuweland. Esther heeft politieke ervaring opgedaan als gebiedscommissielid (2018 – 2021) in het gebied Prins Alexander in Rotterdam. Zij is in september 2021 lid van EVB geworden, na het volgen van de cursus "Hoe werkt gemeentepolitiek". Esther studeerde HBO Commerciële economie en is al ruim 9 jaar werkzaam binnen de recruitment. Namens EVB wil zij zich graag inzetten voor bewoners en voor hen een bruggenbouwer zijn richting de gemeente.

Dick Heijboer
Raadslid

Dick is medeoprichter van EVB en op dit moment kantoorinrichter “in ruste”. Hij is geboren en getogen in Barendrecht. Dick is sinds 2014 raadslid met de commissie Planning & Control onder zijn hoede. In de raadsperiode 2014-2018 was hij vice-fractievoorzitter en inmiddels is hij fractiesecretaris. Dick zet zich naast zijn raadslidmaatschap in als schuldhulpmaatje en woont in de wijk Paddewei.

Els Schaap-Holsheimer
Raadslid

Els is ondernemer met een eigen reclamebureau. In de raadsperiode 2014-2018 was zij voorzitter van EVB. Ook is zij bestuurslid bij bewonersvereniging BOBO. Els woont in de wijk Buitenoord en is sinds 2018 gemeenteraadslid voor EVB.

Karin Örs- Van der Worm
Raadslid

Karin is ondernemer en moeder van een agente en een verpleegkundige. Karin heeft nog geen politieke ervaring maar is erg gemotiveerd om zich als volksvertegenwoordiger in te zetten voor Barendrecht. Karin woont in Meerwede.

Roeland Bol
Raadslid

Roeland is beleidsadviseur in het onderwijs en stond eerder jarenlang met veel plezier voor de klas. In de periode 2018-2022 was Roeland voorzitter van Echt voor Barendrecht. Vanuit die rol was hij onder andere initiatiefnemer van de petitie tegen windturbines op het Vaanplein en nam hij het initiatief voor snelheidsmetingen op 32 Barendrechtse wegen om geluidsoverlast en verkeersonveilige situaties tegen te gaan. Roeland is vader van 3 kinderen en woont in Nieuweland.

 

Cicilia Rijsdijk
Raadslid

Cicilia is financieel manager, trainer/ coach persoonlijke ontwikkeling (etiquette en kleur), vrijwilliger (o.a. taalcoach, mantelzorger). Cicilia zit sinds 2018 in de gemeenteraad namens EVB. Tevens is zij bestuurslid van de Verenigde Vergadering van waterschap Hollandse Delta en lid van de ledenraad van VGZ zorgverzekeraar. Cicilia woont in de wijk Nieuweland.

Hans Heiden
Raadslid

Hans is een geboren en getogen Barendrechter. Hans is getrouwd en heeft 5 kinderen en woont in de Stationswijk. Hij is directeur bij een internationaal bedrijf en al meer dan 30 jaar vrijwilliger voor verschillende sportverenigingen en goede doelen. Nu wil hij z'n energie inzetten om Barendrecht veiliger, mooier en eerlijker te maken voor alle Barendrechters.

Richard Carlebur
Fractiesecretaris

Richard is filosoof, werkt als beleidsmedewerker voor het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en heeft daarnaast een eigen onderneming ten behoeve van filosofische activiteiten zoals gespreksvoering over levensvragen, publieke toespraken en creatief schrijven. Richard is sinds 2018 gemeenteraadslid voor EVB en sinds 2022 ook fractiesecretaris. In de gemeenteraad heeft hij zich onder andere ingezet voor de verbetering van de huisartsenzorg, de modernisering van de referendumregels en wijkrechtspraak. Richard woont in de Oranjewijk.

Erik de Visser
Raadslid

Erik woont in Waterkant. Afgestudeerd als sociaal geograaf en momenteel werkzaam als leraar aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs. Ruime ervaring, 12 jaar, als gemeenteraadslid in Middelburg. Geniet van zijn (klein)kinderen en zet zich vooral in voor een groener en veiliger Barendrecht. 

Danique Soliana
Raadslid

Danique woont in de wijk Noord, is werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en is daarnaast zelfstandig ondernemer.

Martijn Troost
Raadslid

Martijn is geboren en getogen in Spijkenisse en woont sinds een aantal jaar in Meerwede. Martijn is afgestudeerd in logistiek en economie en heeft ruime ervaring binnen de overheid. Hij voelt zich thuis bij EVB vanwege de duidelijke taal en het luisteren naar de inwoners. Als raadslid wil hij zich inzetten om van Barendrecht een nog mooiere, schonere en veiligere gemeente te maken.

Nando Jansen
Raadslid

Nando is een geboren en getogen Rotterdammer en woont sinds anderhalf jaar in de wijk Vrijenburg in Barendrecht. Hij houdt zich in zijn werk bezig op het snijvlak van Business en IT bij een verzekeraar.  Als raadslid wil hij zich inzetten voor het terugdringen van de bureaucratie.

Willem Booij
Raadslid

Willem heeft jaren gewerkt als facilitair manager binnen de non-profit sector (thuiszorg). Ook is hij manager binnen de retailsector (Ahold) geweest en projectmanager binnen de retail- en non-profitsector (Ahold, ChangeKitchen). Momenteel werkt Willem in de wijnimportbranche bij Residence Wijnen. Willem is al jarenlang vrijwilliger bij Korfbal Vereniging Vitesse waar hij als voorzitter van het bestuur actief is. Willem is geboren aan de Noldijk, heeft 26 jaar lang in de oude dorpskern gewoond en woont momenteel in de wijk Binnenland. Sinds 2018 is Willem raadslid voor EVB.

Joris Modderman
Raadslid

Joris Modderman is werkzaam in de accountancy en gespecialiseerd in IT auditing. Hij is vrijwilliger bij Poppodium De Beuk. Joris zat ook tijdens de periode 2014-2018 namens EVB in de gemeenteraad.

René Schuurman
Raadslid

René Schuurman rondde de studie bestuurskunde af aan de Erasmus Universiteit. Hij is werkzaam in de online marketing als SEO/SEM consultant en webmaster/contentmanager. In de periode 2006-2010 maakte hij namens Leefbaar Rotterdam deel uit van de gemeenteraad van Rotterdam. Aansluitend was hij van 2010-2014 plaatsvervangend voorzitter commissie Fysiek/Wonen en Economie in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Voor stichting Repair Café verzorgt hij als bestuurslid de PR en media. René woont in de wijk Gaatkensoog.

Marcel Hazebroek
Raadslid

Marcel is werkzaam als productie engineer bij een onderneming die plantaardige oliën en soja-eiwitten produceert. Marcel is vier jaar raadslid geweest voor de VVD (2010-2014). Toen EVB werd opgericht is hij vrijwel direct actief betrokken geraakt; eerst als bestuurslid en vanaf 2016 als raadslid. Marcel is voorts adviseur bij Kunst Creatief Barendrecht (KCB). Hij woont sinds 1993 in Barendrecht, eerst in Binnenland en nu in Meerwede.