Fractie op 3×3 clinic bij Sjoerd van Vilsteren

Afgelopen zaterdag had EVB een primeur. Op het gloednieuwe 3×3 basketbalveld op sportpark De Bongerd kregen een zestal fractieleden een clinic 3×3 basketbal, gegeven door de bekende Barendrechtse basketballer Sjoerd van Vilsteren.

De voormalig speler van Heren 1 van CBV Binnenland stortte zich een aantal jaar terug op de nieuwe, inmiddels razend populaire basketbaldiscipline 3×3; een snellere en meer fysieke variant van het traditionele basketbal.

En met succes. Van Vilsteren werd met zijn team 2e op het WK in 2017, een ongekende sensatie. Nu droomt hij van de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Van Vilsteren is in zijn nopjes met het gloednieuwe veld. Hij kreeg op Facebook reacties uit heel Nederland en zelfs van over de landsgrenzen, toen hij trots het nieuwe veld liet zien op de elektronische snelweg.

Hij was er zelf de drijvende kracht achter. Na de renovatie en verkleining van korfbalvelden kwam er ruimte vrij op sportpark De Bongerd. Van Vilsteren sprak met Willem Booij, toen nog voorzitter van KV Vitesse. Ook toenmalig wethouder Lennart van der Linden zag het plan helemaal zitten.

Op dit deel van De Bongerd bevinden zich inmiddels korfbal, atletiek, beachvolleybal, jeu de boules en nu dus 3×3 basketbal. Een mooi gevarieerd aanbod voor Barendrechtse sporters!

Uiteraard hopen we dat vele Barendrechters komende tijd plezier gaan hebben van dit nieuwe sportveld. Sjoerd bedankt voor de clinic en veel succes op weg naar en in Tokio.

Op de groepsfoto, vlnr: Piet van der Linden, Ruben van der Leer, Marcel Hazebroek, Miranda Mes, Margo Stolk, Willem Booij, Lennart van der Linden en Sjoerd van Vilsteren.