Beste bezoeker van onze website! Via deze filmpagina informeren wij u graag met filmpjes en geluidsfragmenten van de -voor EVB belangrijke speerpunten vanuit- de raadsvergaderingen, maar ook met filmpjes van bijvoorbeeld onze wijkbezoeken of geluidsfragmenten van interviews. Aan de hand van de door EVB uitgevoerde activiteiten zullen wij deze pagina regelmatig voorzien van actueel beeldmateriaal, zodat u op de hoogte kunt blijven van de laatste ontwikkelingen. Wij hopen hiermee de lokale politiek voor u dichterbij te brengen!

Gemeenteraadsvergadering van dinsdag 16 oktober 2018
Debat over achtergehouden rapport omtrent binnenklimaat scholen:

Dit betreft een fragment uit de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 16 oktober 2018. Tijdens deze gemeenteraadsvergadering werd -eindelijk- een debat gevoerd over het door CDA-wethouder Luijendijk achtergehouden rapport omtrent het binnenklimaat op scholen.

Motie omstreden Pete Hoekstra:

Tijdens de raadsvergadering diende EVB een motie in over de aanstaande lunch met de omstreden Pete Hoekstra. Pete Hoekstra is vooral bekend vanwege zijn strijd tegen homorechten en leugens over omstreden uitspraken: Zondag met Lubach maakte hier een hilarisch item over: https://youtu.be/A3l-MqC76g4

Onderzoek naar passende naam begraafplaats:

Tijdens de raadsvergadering diende Miranda Mes namens EVB een motie in om een onderzoek in te stellen naar een passende en eerbiedige naam voor de ‘Algemene Begraafplaats’ aan de Scheldestraat. Deze motie werd mede ingediend door PvdA, GL en SGP-CU en werd gesteund door CDA en D66.

De raadsvergadering bevatte ook een aantal humoristische fragmenten:

Fragment van een vooropgezet toneelstukje van het CDA met haar eigen wethouder uit de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 16 oktober 2018. Wij kunnen er om lachen!

Gelukkig is er tijdens de gemeenteraadsvergaderingen ook nog ruimte voor humor! Arie Kooyman, bedankt voor de tip!

Interview Lennart van der Linden Bij ExxactFM 11 oktober 2018

Donderdag 11 oktober 2018 was onze fractievoorzitter op bezoek bij ExxactFM. Voor wie het interview van Lennart van der Linden over de verspillingsmeter nog wil naluisteren:

Gemeenteraadsvergadering van dinsdag 3 juli 2018

Motie upgrade trimbaan Barendrecht aangenomen:

Betere gebiedsaanduiding ter promotie Havenhoofd Barendrecht:

 

Gemeenteraadsvergadering van donderdag 14 juni 2018
EVB: Uitbreiding wethouders kost gemeenschap €1.000.000:

Betoog EVB-fractievoorzitter v/d Linden over schimmige gang van zaken rondom formatieproces:

EVB-motie verruiming terrastijden aangenomen:

EVB legt CDA-formateur Piet Boekhoud het vuur aan de schenen: