EVB zaterdag naar Nieuweland

De verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschap Hollandse Delta zijn achter de rug, dus is het weer hoog tijd voor onze eigen gemeente. Na bezoeken aan Riederhoek, Paddewei en Vrijenburg bezoekt Echt voor Barendrecht (EVB) op zaterdag 23 maart een deel van de wijk Nieuweland.

 Een team van raadsleden, bestuursleden en overige leden – herkenbaar aan de gele jasjes – is onder het motto ‘DE WIJKEN IN’ tussen 10 en 12 uur present in Nieuweland 2 en 3. EVB vindt namelijk dat bij een goed werkende lokale democratie, inwoners zich gehoord en betrokken voelen bij besluitvorming. Een van de speerpunten is daarom direct contact met inwoners en weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving.

Nieuweland kwam tot stand in de periode 1990-1998. Een wijk met behoorlijk wat faciliteiten en voorzieningen. Veel dingen zijn goed georganiseerd. Maar er is altijd wat te verbeteren. Verkeersveiligheid (o.a. te hard rijden en onvoldoende handhaven op 30-km zones), onkruidoverlast, geluidsoverlast verkeer A29, en onderhoud buitenruimte waren bij het bezoek in 2017 nadrukkelijke thema’s.

Over deze en andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het afval- en grondstoffenbeleid, wil EVB graag met de inwoners in gesprek en horen hoe zij over hun wijk en over Barendrecht denken; wat er goed gaat, maar zeker ook wat er beter kan.

Er zal worden aangebeld, maar inwoners kunnen natuurlijk ook zelf op gesprek komen, in en om de bus, die geparkeerd wordt aan de Klavecimbelweg, vlakbij het winkelcentrum.

Share this: