EVB wil uitstel betalen per afvalzak

Het college van B&W wil vanaf 1 januari een variabel tarief voor de afvalstoffenheffing in te voeren. Dan wordt aan bewoners een bedrag per afvalzak berekend. Tijdens de begrotingsbehandeling op 9 november in de gemeenteraad heeft Echt voor Barendrecht (EVB) voorgesteld om het variabele tarief voor de afvalstoffenheffing uit te stellen. Tot na de verkiezingen. De coalitiepartijen stemden tegen dit voorstel.

Fractievoorzitter Lennart van der Linden: “Het afvalbeleid is een belangrijk onderwerp bij de verkiezingen van 16 maart 2022. Wij vinden het belangrijk dat de kiezer in staat wordt gesteld om zich via de verkiezingen uit te spreken over dit afvalbeleid. Dat het college drie maanden voor de verkiezingen alsnog wil starten met het invoeren van een omstreden variabel tarief vinden wij niet alleen onwenselijk maar ook onverstandig.”  

Nu de coalitiepartijen tegen ons voorstel hebben gestemd, zal het college het variabele tarief per 1 januari invoeren. Wij willen dit na de verkiezingen weer afschaffen. Bent u het met ons eens? Steun ons dan op 16 maart 2022 en stem EVB!

Bekijk hier het voorstel zoals wij dit in de gemeenteraad hebben gedaan:

Motie-uitstel-betalen-per-afvalzak-v2

Share this: