EVB wil bewaakte fietsenstalling bij Middenbaan

Echt voor Barendrecht (EVB) zal tijdens de gemeenteraadsvergadering van oktober het college verzoeken om een pilot te starten voor een bewaakte fietsenstalling bij de Middenbaan. Na de pilot kan dan worden bezien of er een definitieve bewaakte fietsenstalling kan komen.

Raadslid Margo Stolk: “Er zijn al jaren veel fietsendiefstallen in Barendrecht. Tot voor kort liep er daarom een succesvolle pilot tegen fietsendiefstal bij het station. Deze pilot is echter geruisloos stopgezet. Wel is het college recent begonnen met een bewustwordingscampagne om fietsendiefstallen te voorkomen. Wij denken dat een pilot met een bewaakte fietsenstalling rond de Middenbaan echter meer zoden aan de dijk zet.”

Volgens EVB zijn er rond de Middenbaan genoeg (bouw)plaatsen om een pilot voor een bewaakte fietsenstalling te starten. Stolk: “Met een fietssnelroute in onze gemeente, mag een bewaakte fietsenstalling toch niet ontbreken. Het is daarnaast een stimulans voor mensen om de fiets vaker te pakken om een boodschap te doen en dat is weer goed voor de gezondheid en het milieu. Daarbij geeft een bewaakte fietsenstalling ook nog eens een mogelijkheid om laagdrempelige arbeidsparticipatie mogelijk te maken.”

Share this: