EVB weer op wijkbezoek: zaterdag Riederhoek

Echt voor Barendrecht vindt dat bij een goed werkende lokale democratie, inwoners zich gehoord en betrokken voelen bij besluitvorming. Een van de speerpunten is daarom direct contact met inwoners en weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving.

EVB pakt ook in Carnisselande de draad van de afgelopen jaren weer op. Een team van raadsleden, bestuursleden en overige leden bezoekt onder het motto ‘DE WIJKEN IN’ op zaterdag 24 november Riederhoek. Dat gebeurt tussen 10 en 12 uur.

Riederhoek, een groene wijk met dorps karakter, is zo’n vijftien jaar oud. De wijk had indertijd tijdens de bouw een aantal primeurs. Zo werden hier in 2002 de eerste ‘energiearme’ woningen van Barendrecht gerealiseerd, met zonnepanelen als dakpannen. Ook is destijds allergeenarm gebouwd, speciaal geschikt voor astmapatiënten. In het groenplan is daar ook rekening mee gehouden. Het is één van de redenen waarom je in Riederhoek appelbomen in het openbaar groen tegen komt! Er zijn veel dingen die goed zijn in deze wijk, maar er is ook altijd wel wat te verbeteren aan de voorzieningen en de omgeving.

Over deze onderwerpen en meer wil EVB met de inwoners in gesprek. Er zal worden aangebeld, maar inwoners kunnen natuurlijk ook zelf op gesprek komen, in en om de gele bus, die centraal in de wijk geparkeerd wordt aan de Riedervoorling.

Share this: