EVB-vrouwen gaan voor kwaliteit!

In de media lezen we regelmatig dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn op bepaalde posities in de samenleving. Zoals in de politiek. In de Tweede Kamer is 36% vrouw. In Barendrecht slechts 7 van de 29 raadsleden. Daar gaat wat Echt voor Barendrecht betreft verandering in komen. Op de kandidatenlijst prijken vijf vrouwen in de top 12. In de top-5 staan er zelfs 3. De nummer 2 op de lijst, Miranda Mes – le Feber, is tevreden: “We kennen elkaar inmiddels goed en we hebben zowel inhoudelijk als qua motivatie veel gemeen. Samen de schouders eronder voor Barendrecht!”

Nicoline Blankenstein-van Heugten (#4) vult aan: “Kwaliteit staat bij EVB uiteraard voorop, maar we vinden het ook belangrijk dat de gemeenteraad een representatieve afspiegeling is van de Barendrechtse samenleving. Wij zijn immers de volksvertegenwoordiging.” Margo Stolk (#5): “En volksvertegenwoordigen, dat doen we. We zijn er de laatste maanden vrijwel elk wijkbezoek bij. Dat geeft veel energie!”

Meer vrouwen op de lijst en in de toekomstige fractie, was een vurige wens van Els Schaap-Holsheimer. Zij hanteert momenteel de voorzittershamer van de partij en staat zelf op plek 9. Els was afgelopen jaar verheugd met de vele vrouwelijke aanmeldingen voor de EVB-cursus gemeentepolitiek. Die was een succes. Dat beamen ook Cicilia Rijsdijk (#12) en Ramani den Rooyen- Versluis (#18): “Het was leuk én leerzaam. Het gaf veel inzicht in hoe het lokaal bestuur in Nederland in elkaar steekt.”

Over de ambities voor 2018-2022 zijn de vrouwen eensgezind. Zij gaan zich de komende periode met veel enthousiasme, ambitie en daadkracht inzetten voor de inwoners van Barendrecht! “En daar mogen inwoners ons ook op aanspreken”, besluit Mes – le Feber. “De komende weken zullen ze ons veel tegen komen in Barendrecht. We hebben tijdens de verkiezingscampagne nog een aantal leuke verrassingen in petto!”