Riederhoek: Meest tevreden wijk in Barendrecht?

“Ik dacht even: bezorgt Jumbo hier tegenwoordig aan huis?”. Een bewoner van de Riederhof verwees naar de opvallende gele bus, zaterdagmorgen geparkeerd langs de Riedervoorling. Voor melk, brood en suiker kan men hier echter niet terecht. De voormalig SRV-wagen is omgebouwd tot EVB bus, waar inwoners vooral voor een politieke boodschap terecht kunnen.

EVB kwam de boodschappen overigens niet brengen, maar ophalen: huis aan huis werd door een team van ca. 20 mensen gevraagd hoe zij over Riederhoek en over Barendrecht denken. Dat leidde tot een aantal aandachtspunten. Zo kan de verkeersveiligheid in de wijk beter: er wordt soms (te) hard gereden en aandacht wordt gevraagd voor veiligere (fiets)oversteek plaatsen op de nabijgelegen rondweg. Onderhoud en schoonhouden (zwerfvuil) openbaar groen en de (verzakte) bestrating zijn ook een aandachtspunt. Meer handhaving op hondenpoep, parkeren en overlast van hangjongeren werden ook regelmatig genoemd.

Het betreft hier overigens vooral positieve aandachtspunten, want van de ondervraagden geeft maar liefst 98% (!) aan, dat zij tevreden tot zéér tevreden wonen in de Riederhoek. En dat roept bij EVB de vraag op: hebben wij hier te maken met de meest tevreden wijk van Barendrecht?

Echt voor Barendrecht

Share this: