EVB presenteert recreatieplan: Aquarendrecht!

Waterskiën, zomerse buitenfeesten, een wipe-out baan, klimjungle en een strandje. Dat en meer wil Echt voor Barendrecht (EVB) realiseren rondom het tunneldok langs de Oude Maas. Deze gebiedsvisie hebben wij daarom dan ook een toepasselijke naam gegeven: Aquarendrecht.

Maanden hebben onze raadsleden Kevin van Bommel en Lennart van der Linden aan hun plan gewerkt. Zij willen Barendrechters in de nabije toekomst bij het tunneldok hoogwaardige recreatiemogelijkheden bieden. Het tunneldok dat nu nog afgesloten gebied is wordt zo toegankelijk én aantrekkelijk voor inwoners.

Voor vervolgstappen is samenwerking met Rijkswaterstaat (RWS) nodig. RWS gaf onlangs aan om in het gebied de Van Brienenoordbrug te willen renoveren. Dat zou zo’n acht jaar duren. Het Barendrechtse college van B&W reageerde daar positief op. En startte een onderzoek.

EVB ziet zware industrie in dit buitengebied met mogelijke overlast en milieuschade niet zitten. We zullen dan ook het college van B&W vragen om het onderzoek te stoppen. En hen vragen voluit te gaan voor de kans om recreatie in dit gebied mogelijk te maken.

De gebiedsvisie Aquarendrecht is inmiddels ingediend bij de gemeenteraad. Van Bommel en Van der Linden willen met andere partijen hierover in gesprek. En rekenen op positieve reacties. Want een mooi nieuw recreatiegebied in Barendrecht, wie wil dat nu niet?  

Bekijk hieronder het plan zoals wij dit aan de gemeenteraad hebben aangeboden. Wil je op de hoogte blijven van onze inzet voor een mooier Barendrecht? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief!

Brochure_AquarendrechtW

Share this: